2PL

Smart Logistics van Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

2PL (Second Party Logistics)

Een logistieke dienstverlener die zich voornamelijk richt op de klassieke logistieke taken, zoals het transport en de goederenopslag, noemen we ook wel een 2PL partij. Melis Logistics kan die partij voor jou zijn. 2PL staat voor Second Party Logistics en is een dienstverlening waar bedrijven een beroep op doen die een partner zoeken om goederen van A naar B te vervoeren of producten opslaan, omdat ze daar zelf simpelweg geen ruimte voor hebben. Dankzij deze dienstverlening kun jij je focussen op hetgeen waar jij goed in bent. Verder kenmerkt 2PL zich door de uitbesteding van één enkele schakel uit de supply chain. Hierbij wordt bijvoorbeeld alleen de transport of de warehousing uitbesteed aan een logistieke dienstverlener.

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Voordelen transport uitbesteden

Er zijn tal van voordelen te noemen bij bedrijven die ervoor kiezen om hun logistiek uit te besteden aan een partij zoals Melis Logistics. Bij Melis Logistics heb je de optie om stukgoed transport te kiezen. Hierbij schakel je ons in op de momenten dat jij behoefte hebt aan transport voor enkele eenheden, waardoor je nooit gebonden bent aan verplichtingen. Met chauffeurs die de weg zowel nationaal als internationaal goed kennen, verzeker je jezelf tevens van een partij waar alles goed geregeld is. Zo hoef je je als bedrijf nooit te ontfermen over het transport van goederen en de opslag hiervan en ontzorgt Melis Logistics jou volledig.

Onze klanten

Smart Logistics van Melis

Wanneer kiezen voor 2PL?

Kies je voor Melis Logistics als 2PL partner, dan is het goed om een aantal voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Ga bijvoorbeeld na in hoeverre je in staat bent om zelf de organisatie en opvolging van transport te managen, of je de beschikking hebt over gekwalificeerd personeel, welke aanvullende kosten er bijkomen en wat er allemaal geregeld moet worden om alle goederen van A naar B te brengen. Naderhand kun je de afweging maken of Melis Logistics als 2PL partij voldoende is, of dat je meer gebaat bent bij ons als 3PL of zelfs 4PL partner. Die keuze is volledig aan jou, maar we helpen je graag bij het maken van die beslissing.

Vragen over 2PL?

Melis Logistics is ooit als 1PL partij begonnen, maar zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een 4PL partij van formaat. Aangezien wij de volledig logistieke keten begrijpen, kunnen wij je een heldere uitleg verschaffen over de voor- en nadelen van een 2PL partij en at dit voor jouw onderneming kan opleveren. Heb je nog vragen of wil je meer weten over Melis Smart Logistics? Neem dan contact op met onze specialisten, die je graag te woord staan.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.