3PL

Smart Logistics van Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

3PL (Third Party Logistics)

3PL, ook wel bekend als Third Party Logistics, is een veelgebruikte term binnen de logistiek. Een 3PL partij is een logistiek bedrijf dat Third Party Logistics services aanbiedt. Onder Third Party Logistics services vallen diverse logistieke werkzaamheden. Een deel van deze diensten voert de 3PL partner zelf uit, maar bepaalde diensten worden ook uitbesteedt aan partners. Bij Third Party Logistics is samenwerking met betrouwbare en professionele partners key.

Hoewel Melis Logistics in de loop der jaren is verworden tot een betrouwbare 4PL partij, hebben wij tevens ruime ervaring met 3PL. Wij helpen je graag bij het verkorten van de logistieke keten, zodat dit geld- én tijdwinst oplevert voor jou. Ben je benieuwd hoe wij onze Third Party Logistics vormgeven? Je leest het op deze pagina.

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

3PL definitie: wat is 3PL logistics?

Third Party Logistics, vaak afgekort tot 3PL, is een vorm van logistieke dienstverlening waarbij er nauw wordt samengewerkt met andere logistieke partners. Een 3PL partij beschikt over een groot netwerk aan logistieke dienstverleners, die verschillende diensten kunnen uitvoeren. Vaak werken ze samen met 2PL logistieke dienstverleners, bijvoorbeeld voor de opslag of het transport van de goederen. Bij 3PL wordt de logistieke keten van de klant dus nóg meer overgenomen dan het geval is bij 1PL en 2PL. Dit doen we allemaal met het doel om jou te ontzorgen, zodat jij je focus kunt houden op je eigen business. Want dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait.

Onze klanten

Smart Logistics van Melis

Wat doet een dienstverlener die Third Party Logistics aanbiedt?

Wij zijn een 3PL dienstverlener die diverse Third Party Logistics services aanbiedt. Zo regelen we in de basis dat producten van A naar B worden gebracht, maar worden er tevens extra diensten uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van alle benodigde documenten, onder meer voor de douaneafhandeling. Maar ook het verzorgen van track & trace codes en warehousing behoren onder meer tot ons dienstenpakket. Melis Logistics heeft een ultramodern warehouse in Duiven, waar de nieuwste technologieën worden samengesmolten met onze logistieke keten. Zo kunnen we jou up-to-date 3PL dienstverlening aanbieden.

Samenwerken met Melis Logistics als 3PL dienstverlener

Wil je ook graag samenwerken met een 3PL dienstverlener als Melis Logistics? Bedenk altijd goed van tevoren welke diensten je precies wilt uitbesteden. Elk bedrijf of organisatie heeft andere wensen en eisen. Het is daarom belangrijk dat je in kaart brengt wat jij graag wilt als je op zoek gaat naar een 3PL dienstverlener. Maar wees gerust: samen met jou zoeken we altijd naar een passende oplossing voor jouw logistieke vraagstuk. Afhankelijk van jouw wensen, eisen en verwachtingen kiezen we de dienstverlening die bij jou past. Op maat gemaakt.

Welke diensten wil jij uitbesteden?

Voordat je een 3PL partij als Melis Logistics in de arm neemt, doe je er goed aan om jezelf af te vragen hoeveel goederen je wilt transporteren en of je dit op frequente of beperkte basis wilt doen. Daarnaast dien je na te gaan of je voldoende planners in dienst hebt, of dat je hier een externe partij voor wilt inschakelen. Breng in kaart wat je in een logistieke dienstverlener als Melis Logistics zoekt, zodat je beslagen ten ijs aan ons kennismakingsgesprek kunt beginnen. Naast 3PL logistics bieden we namelijk ook nog 1PL, 2PL en 4PL dienstverlening. Voldoende opties dus om uit te kiezen.

Volledige ontzorging met 4PL

Besteed je liever de volledige logistieke keten uit aan Melis Logistics? Zodat je zelf achterover kunt leunen en je er helemaal geen zorgen meer over hoeft te maken? Dat kan! Met 4PL, Fourth Party Logistics, nemen we de rol van ketenregisseur op ons en word jij volledig ontzorgd. Al jaren behoren wij tot de beste 4PL dienstverleners van de Benelux. Meer informatie hierover lees je op onze pagina die we speciaal hieraan hebben gewijd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Vragen over 3PL?

Heb je nog vragen over 3PL logistics of kun je wel wat advies gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je niet goed weet welke mate van uitbesteding het beste bij jouw bedrijf past? Onze specialisten geven je advies op maat en vertellen je precies wat je moet weten over een samenwerking met ons als 3PL partij. Samen bekijken we of Third Party Logistics geschikt is voor jouw bedrijf of organisatie. Ondanks dat wij hoofdzakelijk als 4PL dienstverlener optreden, kunnen we je ook een hoop bijbrengen over ons als 3PL partij. Voor Third Party Logistics dienstverlening ben je bij ons aan het juiste adres!

Onze contactmogelijkheden

Meer weten over 3PL van Melis Smart Logistics? Vul het online contactformulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Heb je liever direct iemand aan de lijn? Bel dan naar +31 (0) 26 36 11 333. Uiteraard is het ook mogelijk om je vragen op de mail te zetten. Ons mailadres is: info@melislogistics.nl. Op welke manier je ook contact met ons opneemt, wij staan je graag te woord en helpen je graag verder!