3PL

Smart Logistics van Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

3PL (Third Party Logistics)

Misschien heb je de term 3PL weleens voorbij zien komen. Een 3PL partij, oftewel Third Party Logistics, is een logistiek bedrijf dat diverse logistieke werkzaamheden aanbiedt, maar (bepaalde) diensten uitbesteedt aan partners. Een 3PL partij beschikt over een groot netwerk aan logistieke dienstverleners, die de gewenste diensten wél kunnen uitvoeren. Vaak werken ze samen met 2PL logistieke dienstverleners.

Melis Logistics is in de loop der jaren verworden tot een 4PL partij, maar heeft tevens ruime ervaring met 3PL. Wij helpen je graag bij het verkorten van de logistieke keten, zodat dit geld- én tijdswinst oplevert voor jou.

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Wat doet een 3PL dienstverlener?

Wil jij samenwerken met een logistiek partner die het beheer van opslag, transport en andere diensten regelt? Dat is allemaal met een 3PL dienstverlener als Melis Logistics. Bij 3PL wordt de logistieke keten van de klant nóg meer overgenomen dan het geval is bij 1PL en 2PL. Dit doen we allemaal met het doel om jou volledig te ontzorgen, zodat jij je focus kunt houden op je eigen business.

Als 3PL dienstverlener regelen we in de basis dat producten van A naar B worden gebracht, maar er worden tevens extra diensten uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan het aandragen van bepaalde documentatie, het verzorgen van douaneafhandeling en track & trace codes én warehousing. Als dienstverlener kunnen we tevens de rol van ketenregisseur op ons nemen, door jou van dienst te zijn als 4PL partij. Melis Logistics heeft een ultramodern warehouse in Duiven, waar de nieuwste technologieën worden samengesmolten met onze logistieke keten. Wil je ook graag samenwerken met een 3PL dienstverlener als Melis Logistics? Bedenk altijd goed van te voren welke diensten je precies wilt uitbesteden. Maar wees gerust: samen met jou zoeken we altijd naar een passende oplossing voor jouw logistieke vraagstuk.

Wij verzorgen het transport onder andere voor

Smart Logistics van Melis

3PL dienstverlener

Elk bedrijf of organisatie heeft andere wensen en eisen. Het is daarom belangrijk dat je in kaart brengt wat jij graag wilt als je op zoek gaat naar een 3PL dienstverlener. Vraag jezelf af hoeveel goederen je wilt transporteren en of je dit op frequente of beperkte basis wilt doen. Daarnaast dien je na te gaan of je voldoende planners in dienst hebt, of dat je hier een externe partij voor wilt inschakelen. Breng in kaart wat je in een logistieke dienstverlener als Melis Logistics zoekt, zodat je beslagen ten ijs aan ons kennismakingsgesprek kunt beginnen. Besteed je liever de volledig logistieke keten uit aan Melis Logistics? Dat kan natuurlijk ook, want al jaren behoren wij tot de beste 4PL dienstverleners van de Benelux.

Vragen over 3PL?

Onze specialisten geven je advies op maat en vertellen je precies wat je moet weten over een samenwerking met ons als 3PL partij en of dit geschikt is voor jouw bedrijf of organisatie. Ondanks dat wij hoofdzakelijk als 4PL dienstverlener optreden, kunnen we je ook een hoop bijbrengen over ons als 3PL partij. Vul nu het contactformulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.