4PL

Smart Logistics van Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

4PL (Fourth Party Logistics)

Wanneer je besluit om jouw logistieke keten (deels) uit te besteden, heb je bij Melis de keuze uit verschillende opties en gradaties van uitbesteding, van 1PL tot en met 4PL. In vergelijking met First, Second en Third Party Logistics, biedt Fourth Party Logistics (4PL) de grootste mate van ontzorging. Bij Fourth Party Logistics komt het beheer van de volledige logistieke keten in onze handen. Wij treden hierbij op als ketenregisseur. Door de inzet van de laatste technologieën en overzichtelijke data, kunnen wij de beste supply chain oplossingen voor jou als klant regelen. Efficiënter, betrouwbaarder en sneller. Melis Logistics is de 4PL partij voor jou, door jou en mét jou. Ontdek de mogelijkheden van Fourth Party Logistics op deze pagina!

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Wat is 4PL logistics?

4PL, ook wel bekend als 4PL logistics of Fourth Party Logistics, is een vorm van dienstverlening die nog net een stapje verder gaat dan 3PL. Een 4PL partij treedt op als ketenregisseur die, door het inschakelen van andere partijen, op zoek gaat naar de beste oplossingen voor de supply chain van de klant. In de loop der jaren is Melis Logistics steeds meer een 4PL partij geworden. De oplossingen die we bieden worden niet alleen geïnitieerd en geïmplementeerd, maar we kijken ook constant waar optimalisaties mogelijk zijn. Dit onderscheidt Fourth Party Logistics van de andere mogelijkheden en opties binnen onze Smart Logistics.

Onze klanten

Wat valt er allemaal onder Fourth Party Logistics (4PL)?

Onder 4PL vallen alle logistieke diensten van A tot Z. Hierbij nemen we niet alleen de organisatie, maar ook het management van de logistieke taken uit handen. Steeds opnieuw bekijken we wat het beste is voor jouw organisatie en spelen we hierop in. Uiteraard houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen we de laatste technologieën toe. Door te kiezen voor Fourth Party services van Melis Logistics, wordt jouw supply chain niet alleen efficiënter en sneller, maar ook betrouwbaarder.

Een complete ontzorging van A tot Z met 4PL

Dankzij 4PL kun jij genieten van een complete ontzorging van A tot Z. En hiermee bedoelen we ook écht een volledige ontzorging van begin tot eind. Melis Logistics doet er nét een extra schepje bovenop met een wagenpark waar je U tegen zegt. Zo kunnen we jou als 4PL partij beter van dienst zijn. Niet alleen het beheer van de processen, maar ook de daadwerkelijke dienst zelf wordt zoveel mogelijk door onze professionals uitgevoerd. Een betrouwbare service en tevreden klanten, daar doen we het voor!

Netwerk van betrouwbare partners

Waar onze primaire diensten niet direct tot in de wereldwijde uithoeken reiken, zijn wij evengoed in staat om iedere bestemming met veel genoegen en nauwkeurigheid te bedienen. Voor onze 4PL dienstverlening hebben we namelijk een netwerk opgebouwd van zeer betrouwbare partners. Partners die ervoor zorgen dat niets onmogelijk is en alles op de meest efficiënte werkwijze wordt geregeld. Zo kan de logistieke keten zoveel mogelijk worden verkort wat veel voordelen met zich meebrengt. Professionaliteit, kundigheid en betrouwbaarheid. Dat zijn de waarden waar wij onze partners op uitzoeken. Alles om onze service uitstekend te houden.

Melis Logistics als 4PL dienstverlener

De tijd dat Melis Logistics zich uitsluitend richtte op standaard transport, ligt al lang achter ons. In de loop der jaren werden onze zendingen uitgebreider, verruimden we de afstanden, vernieuwden we ons wagenpark en breidden we onze dienstverlening steeds verder uit met mogelijkheden voor op- en overslag. Een ontwikkeling van 1PL naar 4PL, die geleid heeft tot een evolutie van Melis Transport naar Melis Logistics. Inmiddels mogen we ons met trots een volwaardige 4PL dienstverlener noemen. Geen enkele dienst of service ontbreekt in ons dienstenpakket.

Investeren in de toekomst

De verandering van een simpele 1PL partij naar een volwaardige 4PL speler hebben we door kunnen maken door te investeren in het Melis Platform. Innovaties in ons gebruik van ICT-faciliteiten en een constante vernieuwing in transportmiddelen hebben hieraan bijgedragen. Daarnaast zijn we inmiddels zo’n toonaangevende speler geworden in het landschap, dat we de luxe en ruimte hebben om te investeren in het beste materieel. Niet alleen voor onze professionals op de weg, maar zeker ook voor onze vaklieden in ons warehouse en op kantoor. Wij geloven er namelijk heilig in dat een goed georganiseerde logistieke keten alleen werkt als het niemand aan iets ontbreekt.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Meer informatie of advies over 4PL?

Wil je graag nog wat meer informatie ontvangen over onze 4PL dienstverlening? Of wil je je laten adviseren door één van onze professionals? Neem dan gerust contact met ons op. Ons telefoonnummer is +31 (0) 26 36 11 333. Mailtjes mogen gestuurd worden naar info@melislogistics.nl. Heb je liever dat wij jou terugbellen voor het maken van een afspraak? Laat dan je gegevens achter op ons online contactformulier. Onze professionals vertellen je graag meer over de verschillende logistieke diensten die wij aanbieden!