Crossdocking

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Leer meer over crossdocking

Crossdocking is goederen van leveranciers naar klanten te transporteren, zonder opslag in het distributiecentrum, wat de efficientie verbeterd. Bij Melis Logistics werken wij met postcodevakken, zodra de goederen binnenkomen worden deze onderverdeeld op één van de postcodevakken waarna de vracht als volgende verzonden zal worden en kan vanuit dit vak efficient ingeladen worden in een volgend transportmiddel kan worden geladen zonder dat het opgeslagen wordt. Bij Melis Logistics doen wij dit door middel van postcode vakken, waarbij de vrachten gelost worden op het postcodevak waar deze als volgende naartoe vervoerd zal worden. Bij Melis Logistics ben je aan het goede adres als je op zoek bent naar een specialist voor jouw crossdocking. Ontdek het op deze pagina!

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Waar kan je op rekenen bij crossdocking?

Het logistieke proces bestaat uit verschillende stappen. Zo gaat vrijwel elke lading meerdere malen van transportmiddel naar transportmiddel en staat het daartussen vaak nog opgeslagen op een locatie. Met crossdocking wordt deze laatste stap overgeslagen. Jouw goederen worden aan de hand van deze dienst direct verder vervoerd, doordat ze van transportmiddel A gelijk in transportmiddel B worden geladen en verder worden vervoerd. Je gehele proces wordt versneld, omdat zowel de opname als het picken overgeslagen kan worden.

Specifieke kenmerken van crossdocking

Crossdocking is voor veel bedrijven een interessante optie, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Ten eerste werk je tijdbesparend. Niet langer worden jouw goederen uitgeladen, opgeslagen, gepickt en weer ingeladen; enkel de stappen uitladen en inladen worden nog uitgevoerd. Dit is tegelijkertijd ook efficiënt, aangezien jij geen onnodige kosten maakt aan opslag. Voor vele producten geldt ook nog eens dat crossdocking de kwaliteit van het product bewaakt, aangezien er minder verplaatsingen nodig zijn.

Meer informatie over Melis Logistics

De expertise van Melis Logistics

In het ingerichte crossdock centrum van Melis Logistics is het eenvoudig om crossdocking snel en efficiënt uit te voeren. De goederen worden op het plein uitgeladen op postcodevakken en voorbereid, om vervolgens zo snel mogelijk in het volgende transportmiddel geladen te worden. Door onze jarenlange expertise weten we als geen ander hoe dit efficiënt uitgevoerd kan worden. We zorgen ervoor dat de kwaliteit van de goederen bewaakt blijft en dat je gehele proces versneld wordt.

Maatwerk en flexibiliteit

Omdat crossdocking een dienst is die snel uitgevoerd dient te worden, vinden we het bij Melis Logistics belangrijk om alert te blijven op de kwaliteit van de dienst. Met ons maatwerk zorgen we ervoor dat jouw proces verloopt precies zoals het hoort te verlopen. Doordat we beschikken over ons eigen crossdock centrum, kunnen we ons ook nog eens flexibel opstellen. We richten deze precies zo in zodat jouw goederen efficiënt verstuurd worden, gericht op kwaliteit en snelheid.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

In sommige sectoren is crossdocking een geweldige mogelijkheid, omdat een product vers of in goede staat moet blijven. Bij Melis Logistics begrijpen we deze wens als geen ander. Wil jij bloemen in gros verzenden en wil je ervoor zorgen dat de kwaliteit hoog blijft, dan is het fijn om te weten dat je bloemen bij Melis Logistics zo snel mogelijk ingeladen en doorvervoerd worden. Ieder uur telt!

Duurzaamheid en innovatie

Melis Logistics is al meer dan een eeuw actief in het logistieke proces voor vele klanten. In die jaren hebben we niet stilgezeten: we zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen die het proces voor onze klanten nog extra versoepelen. Zo zijn we ook bij crossdocking altijd op zoek naar manieren om deze dienst nog sneller te laten verlopen, zodat we samen alleen nog maar meer tijd winnen.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Ben jij geïnteresseerd in crossdocking of heb jij nog vragen over deze dienst? Neem zo snel mogelijk contact met ons op! We zijn bereikbaar via mail en telefonisch en proberen zo snel mogelijk bij jou terug te komen zodat jij deze dienst direct kan toepassen in jouw logistieke proces.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.