Crossdocking

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Cross docking

In de logistieke branche geldt, misschien wel meer dan ooit, ‘tijd is geld’. Daarom is Melis Logistics continu bezig met het realiseren van ontwikkelingen die bijdragen aan een efficiënte werkwijze. Een mooi voorbeeld hiervan is het compleet ingerichte cross dock centrum in ons moderne warehouse. Bij cross docking worden de aangekomen goederen bij het uitladen meteen weer in het volgende transportmiddel geladen. Er vindt dus geen opslag van de goederen plaats. Dit verkort het proces en verhoogt de doorvoer. Cross docking is dan ook vooral geschikt voor de food- en detail sector, waarbij versheid van de goederen een belangrijke rol speelt. Op zoek naar een partner voor cross dock NL? Bij Melis Logistics ben je aan het goede adres!

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Onmisbaar WMS (Warehouse Management Software)

Crossdocking betekenis; wat is cross docking?

Cross docking is een vorm van distributie waarbij de goederen niet tussentijds in een magazijn worden opgeslagen, maar direct van transportmiddel A in transportmiddel B worden geplaatst. De goederen worden dus direct verder vervoerd, de gehele opslagfase wordt hierbij overgeslagen. De goederen worden bij het lossen meteen weer verzonden, zonder stalling in het magazijn. Dit betekent ook dat de goederen niet worden opgenomen in de voorraad en dat ze bovendien niet nogmaals door het pickproces heen hoeven.

Van het ene in het andere transportmiddel

Wij van Melis Logistics hebben een compleet ingericht cross dock centrum in ons magazijn. De goederen die hier aankomen worden op het plein uitgeladen, voorbereid en vervolgens zo snel mogelijk weer in het volgende transportmiddel geladen. Zo kunnen deze veelal verse goederen direct hun weg vervolgen en wordt kwaliteitsverlies tot een minimum beperkt. Door de fase van de goederenopslag over te slaan, blijft de versheid gegarandeerd.

Meer informatie over Melis Logistics

Efficiënter distribueren met cross docking bij Melis Logistics

Omdat bij cross docking de goederen direct vanuit de inkomende trailer naar de vertrekkende trailer (of ander transportmiddel) worden gebracht, zonder de goederen tussentijds op te slaan, wordt het proces aanzienlijk verkort en de doorvoer verhoogd. Deze zeer snelle doorvoer kan net het verschil maken en een grote tijdwinst opleveren. Ook verlaagt cross docking het aantal logistieke verrichtingen. Zo hoeven de goederen niet meer opgeslagen te worden en behoren ook andere tussenstappen tot de verleden tijd. Cross docking maakt efficiënter (en goedkoper) distribueren mogelijk. De goederen verblijven namelijk nog geen 24 uur in onze cross dock NL.

Ideaal voor sectoren waarin ieder uur telt

Cross docking is vooral van betekenis voor de voedsel-, farma-, en bloemensector. Om de versheid van de goederen, zoals vlees-, vis- en zuivelproducten, maar ook bloemen en planten bijvoorbeeld, zoveel mogelijk te garanderen, is het belangrijk dat de goederen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aankomen. Cross docking maakt dit mogelijk. Hoe langer een bosje bloemen onderweg is van kweker tot klant, hoe meer de kwaliteit achteruit gaat. Cross docking is dan ook ideaal voor sectoren waarin ieder uur telt.

Warehouse Management System: een onmisbare tool

Bij het aanbieden van een dienst als cross docking is software als Warehouse Management System (WMS) onmisbaar. Deze software biedt duidelijkheid op ieder moment van de dag. Zo maakt WMS bijvoorbeeld inzichtelijk welke zendingen en pallets zich op het cross dock plein bevinden en welke zendingen al verladen zijn. Inkomende zendingen en pallets worden dan ook direct geregistreerd middels ons inventieve Warehouse Management System. Door WMS toe te passen en op de juiste manier in te zetten, kan er nóg meer tijdwinst worden behaald. En zoals voor zoveel dingen geldt (maar zeker in de transportsector!): ‘tijd is geld’.

Andere diensten die wij aanbieden

Cross docking is één van de vele verschillende diensten die wij als logistiek bedrijf aanbieden. Uiteraard is het ook mogelijk om de goederen in ons zeer ruime en moderne magazijn op te slaan. Indien gewenst kunnen we de goederen van extra logistieke waarde voorzien door middel van VAS en VAL. Andere diensten waarvoor je bij ons aan het juiste adres bent, zijn: voorraadbeheer, EDI en barcode scanning. Samen met onze uitgebreide transportmogelijkheden en Melis Smart Logistics vormen deze diensten een zeer compleet pakket. Kortom, of het nu gaat om transport, op- en overslag of cross docking, jouw goederen zijn bij ons in goede handen!

Meer informatie over cross docking?

Wil je meer weten over de efficiënte mogelijkheden van cross docking of andere warehousing services bij Melis Logistics en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan ons online contactformulier in zodat wij je kunnen bellen voor het maken van een afspraak. Je kunt ons ook bereiken door te bellen naar +31 (0) 26 36 11 333. Of stuur een mailtje naar info@melislogistics.nl. Wij adviseren je graag over onze cross dock mogelijkheden. Alles is mogelijk, met Melis!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.