ADR Transport

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

ADR transport

Het vervoer van gevaarlijke goederen, ADR transport, is onderdeel van het uitgebreide dienstenpakket van Melis Logistics. De professionals van Melis rijden in speciaal voor dit type transport uitgeruste vrachtwagens, waardoor er te allen tijde een betrouwbare en veilige oplossing geboden wordt.

Zo is de trailer bijvoorbeeld uitgerust met een vloeistofdichte vloer, zodat gevaar door lekkage uitgesloten wordt. Ook het (gedeeltelijk) overpompen van vloeistoffen in een tank is geen probleem, omdat alle chauffeurs ADR gecertificeerd zijn en blindelings weten wat ze doen. Wanneer je het vervoer van ADR goederen overdraagt aan een ervaren transportbedrijf als Melis Logistics, kun jij dus met een gerust hart achterover leunen: het gevaar is geweken!

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Wat is ADR transport?

ADR transport omvat het internationale wegvervoer van allerlei soorten gevaarlijke stoffen en goederen. Transport ADR is een afkorting die staat voor: Accord relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route. Oftewel: overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Momenteel is dit nog een pan-Europees verdrag waar ruim 50 landen bij zijn aangesloten, maar het wordt ook steeds vaker globaal toegepast.

Criteria voor ADR transport

Wanneer je gevaarlijke stoffen of goederen over de landsgrenzen wilt vervoeren, moeten deze volgens de opgestelde regels en eisen in het ADR vervoerd worden. Deze regels en eisen zijn opgesteld om het vervoer van dit soort gevaarlijke goederen en stoffen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo bevat het ADR bijvoorbeeld criteria op basis waarvan de goederen in een bepaalde gevarenklasse kunnen worden ingedeeld. Ook zijn er voor ADR transport vervoersvoorwaarden van toepassing, moeten verpakkingen en tanks aan bepaalde eisen voldoen en zijn er tevens procedures voor de verzending (inclusief documentatie en etikettering) die opgevolgd dienen te worden.

Meer weten?

Melis Logistics neemt het gevaar van ADR transport uit handen

Er komt dus heel wat kijken bij ADR transport. Veel meer dan wanneer je niet-gevaarlijke goederen over de landsgrenzen moet vervoeren. ADR transport vraagt niet alleen om het juiste materieel maar ook om de juiste handelswijzen en adequate en up-to-date kennis omtrent ADR transport. Moet jij gevaarlijke goederen of stoffen internationaal over de weg vervoeren? Maar ontbreekt het je aan ADR geschikte vrachtwagens of de juiste kennis? Dan is Melis Logistics de ADR transport partner waar jij naar op zoek bent! Melis Logistics neemt jou het gevaar van ADR transport volledig uit handen.

Een veilige en betrouwbare oplossing voor transport ADR

Voor een veilige en betrouwbare oplossing van ADR transport ben je bij Melis Logistics aan het goede adres. ADR transport is één van de vele aanvullende transportmogelijkheden die wij aanbieden. Voor ADR transport gelden speciale wetten en richtlijnen om het transport zo veilig mogelijk te laten verlopen. Aan ons materiaal en medewerkers doen we dan ook geen concessies op dit gebied. Voor ieder transport kiezen we de meest geschikte en veiligste oplossing. Wij hebben alles in huis om jouw gevaarlijke goederen op een veilige en betrouwbare manier over de weg te kunnen transporteren van A naar B.

ADR gecertificeerde chauffeurs en vrachtwagens

De chauffeurs die op ons transport ADR rijden, zijn allemaal ADR gecertificeerd. Zij weten dan ook precies wat ze doen, zodat alles op een veilige manier gebeurt. Voor ons ADR transport hebben wij bovendien enkele hiervoor geschikte vrachtwagens tot onze beschikking. Deze vrachtwagens voldoen aan alle vervoersvoorwaarden die gesteld worden. En dat is ook belangrijk, want gevaarlijke stoffen kunnen alleen op een veilige manier over de weg vervoerd worden, wanneer het materiaal deugd. En de chauffeurs uiteraard op de hoogte zijn van alle regelgeving. Bij Melis Logistics ADR transport kunnen we beide vereisten afvinken.

Melis Logistics rijdt ADR transport voor… Broekman Logistics

Melis schakelt razendsnel en past zich naadloos aan de flexibiliteit, de pieken en de dalen van de opdrachtgever aan. De samenwerking met Broekman Logistics, een Europese leverancier voor de chemische industrie en aanverwante sectoren, is hier een gouden voorbeeld van. Ontevreden over hun huidige vervoerder, werd VLS via een gedeelde contactpersoon in contact gebracht met Melis Logistics.

Nadat Marwin Melis op een zekere woensdag eind 2015 de prijzen in de havenstad op tafel legde, ging binnen nog geen 24 uur de eerste vrachtwagen al op pad. En hoewel Marwin die betreffende nacht maar moeilijk een oog dicht deed, bleek de samenwerking vanaf het eerste begin een groot succes. Tot op de dag van vandaag vervoert Melis Logistics de ‘Stihl Motomix’ (brandstof voor onder andere kettingzagen) voor zowel Broekman Logistics als de locaties in Gendt en Antwerpen (België). Een mooi succesverhaal van een tevreden klant over ons ADR transport.

Meer weten over ons transport ADR?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ADR transport of andere aanvullende transportmogelijkheden bij Melis Logistics? Wij nodigen je graag uit voor een kop koffie om jouw vragen en ons aanbod te bespreken. Laat je contactgegevens achter op ons online contactformulier, zodat wij contact met jou kunnen opnemen. Heb je liever direct iemand aan de lijn? Bel dan naar +31 (0) 26 36 11 333. Je kunt je vragen uiteraard ook op de mail zetten. Ons mailadres is: info@melislogistics.nl. ADR transport is bij Melis Logistics in vakkundige handen!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.