Warehousing

Jouw logistieke keten begint bij Melis Logistics.

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

De voordelen van warehousing bij Melis

Warehousing, ook wel opslag genoemd, is een belangrijk onderdeel van hoe goederen worden beheerd en verplaatst. Het betekent eigenlijk het bewaren en organiseren van goederen. Warehousing gaat niet alleen over de opslag zelf, maar ook over slim omgaan met voorraden en middelen. Moderne technologieën en systemen spelen hierbij een grote rol om ervoor te zorgen dat goederen zich op het juiste moment op de juiste plek bevinden.

Warehousing maakt deel uit van ons DNA. Alles is er bij ons op gericht om de logistieke keten voor jou te verkorten en te vergemakkelijken. Jouw goederen zijn bij ons in goede handen. Zo hoef jij je daar niet meer druk om te maken. Ons moderne distributiecentrum in Duiven voldoet aan alle hedendaagse standaarden die nodig zijn om jou van de allerbeste service te voorzien. In plaats van een magere zeven als cijfer, streven we iedere dag opnieuw naar die perfecte tien. Zo kun jij zonder zorgen jouw warehousing aan ons uitbesteden.

 • Grote opslaglocatie in Duiven
 • Goed warehouse management systeem
 • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
 • 24/7 bewaking over je goederen
 • Zekerheid van opslag onder goede condities
 • Just-in-time distributie mogelijkheden

Hier kun je op rekenen bij Melis warehousing

Om ervoor te zorgen dat alles soepel en efficiënt verloopt zijn wij er voor jou. Naast de op- en overslag van goederen kunnen we ook het volgende voor jou uit handen nemen: VAL/VAS, voorraadbeheer, barcode scanning, EDI en crossdocking. Al deze diensten bieden we aan vanaf onze grote en moderne warehousing locatie in Duiven, Nederland.

Magazijn medewerker

Warehousing pakketten

Bij Melis Logistics bieden we verschillende warehousing pakketten aan. Dit doen we, omdat we merken dat ieder bedrijf en iedere klant om een andere aanpak vraagt. Deze flexibiliteit stelt ons in staat om zoveel mogelijk verschillende bedrijven te kunnen voorzien van warehousing die aansluit op hun wensen. Samen met jou kijken we graag welk pakket perfect is!

Veel mensen denken, onterecht, dat warehousing alleen het opslaan van goederen betreft. Het omvat echter zo veel meer. Zo kan er bijvoorbeeld extra (logistieke) waarde aan de goederen worden toegevoegd voordat ze ons magazijn verlaten. Dit wordt ook wel VAL (Value Added Logistics) of VAS (Value Added Services) genoemd. Ook crossdocking is bij ons een mogelijkheid. Hierbij worden de goederen niet in ons magazijn opgeslagen, maar worden ze bij het uitladen direct in een ander transportmiddel geladen om zo hun weg door de logistieke keten te vervolgen. Bij Melis bieden we de volgende warehousing logistics diensten aan:

 • Op- en overslag
 • VAL/VAS
 • Voorraadbeheer
 • Barcode scanning
 • EDI
 • Crossdocking

Neem een kijkje in ons warehouse in Oosterhout

Wat kunnen we voor u betekenen?

Op- en overslag

De fundering van jouw logistieke keten wordt gevormd door de op- en overslag van jouw goederen. Dit is een karwei dat nauwgezet moet gebeuren. Het Melis Logistics warehousing distributiecentrum biedt plaats aan 30.000 pallets en is schoon én veilig. Hoe lang je de goederen wilt opslaan, is volledig aan jou.

VAL / VAS

Value Added Logistics (VAL) en Value Added Services (VAS) zijn twee waardevolle factoren in de logistieke keten. Met deze warehousing diensten voegen we extra waarde toe, zodat jouw goederen straks het verschil maken in de markt. Vakinhoudelijke kennis over de laatste trends stelt ons in staat om met nieuwe creatieve deeloplossingen te komen die écht het verschil maken.

Voorraadbeheer

Meer aandacht voor eigen business: dat is waar je in slaagt als je het voorraadbeheer aan Melis Logistics overlaat. Ons zelf ontwikkelde WMS (Warehouse Management System) voorziet jou in kraakheldere analyses, zodat je op nauwkeurige wijze bijblijft van het wel en wee van jouw voorraad. Wel het inzicht, maar geen gedoe dus.

Barcode scanning

Tweedimensionale scanners die traditionele barcodes, QR-codes en datamatrix codes kunnen scannen: dat is wat de barcodescanning van Melis Logistics zo innovatief maakt. Zo kunnen we jouw logistieke keten nog sneller én efficiënter inrichten.

EDI

Bij Melis Logistics zijn we constant op zoek naar methodes om minder schakels in de keten nodig te hebben en toch meer kwaliteit te kunnen leveren. EDI (Electronic Data Interchange) helpt ons hierbij. Warehousing gegevens kunnen zo zonder de tussenkomst van mensen worden uitgewisseld. Zo ben jij 24/7 up-to-date van je voorraden, zonder dat je je in de nabijheid hoeft te bevinden. Net zo makkelijk!

Crossdocking

Goederen voortzetten in de logistieke keten, zonder dat daar opslag voor nodig is. Dat is wat crossdocking van Melis Logistics zo aantrekkelijk maakt. Snel, efficiënt én nog betrouwbaar ook. Een uiterst geschikte optie voor onder meer de foodindustrie, om de versgarantie zo 100 procent te kunnen waarborgen.

De expertise van Melis Logistics

Met een trotse geschiedenis in goederentransport sinds 1918, biedt Melis Logistics een ongeëvenaarde expertise in het vervoeren van goederen. Onze jarenlange ervaring heeft ons in staat gesteld om diepgaande kennis op te bouwen en ons aan te passen aan de veranderende behoeften van de logistieke sector.

Bij Melis Logistics geloven we in de kracht van data. Wij verzamelen zorgvuldig relevante data gedurende het hele logistieke proces. Deze gegevens vormen de basis voor gedetailleerde rapportages en uitgebreide analyses. Door constant inzicht te verkrijgen in onze werkzaamheden, kunnen we processen optimaliseren, trends identificeren en anticiperen op toekomstige logistieke uitdagingen.

Onze toewijding aan kennisontwikkeling stelt ons in staat om niet alleen aan de huidige wensen van onze partners te voldoen, maar ook om slimme oplossingen voor de toekomst te vinden. Melis Logistics doet meer dan alleen spullen verplaatsen; we zijn een samenwerkingspartner die zijn ervaring, slim gebruik van gegevens en voortdurende drang naar kennis bundelt om de beste logistieke diensten aan te bieden.

Zeecontainer uitladen warehouse Melis Logistics
Warehouse Melis Logistics

Melis garantiekeurmerk

Melis Logistics voldoet aan strenge certificeringen die onze toewijding aan duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid benadrukken. Met het Lean & Green certificaat zetten we ons in om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen, wat resulteerde in een ster voor ons moderne warehouse.

IFS Logistics waarborgt de hoogste normen voor het vervoer van bederfelijke producten, met trots kunnen we zeggen dat we jaar na jaar uitblinken met succesvolle kwaliteitsscores.

Voor de beveiliging van waardevolle ladingen beoordeelt de TAPA-associatie jaarlijks onze vrachtwagens om diefstal te voorkomen. Zo zorgen we ervoor dat jouw waardevolle goederen veilig vervoert worden.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Ben je op zoek naar warehousing in Nederland? Melis Logistics is dé logistieke partner die je volledig kan ontzorgen. Zo kun je lekker achterover leunen en hoef je je geen zorgen meer te maken over de voorraden en de op- en overslag van jouw goederen. Lijkt dit je dit ook wel wat? Neem dan contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden door kunnen nemen. Vul ons online contactformulier in, stuur een mail naar info@melislogistics.nl of bel naar +31 (0) 26 36 11 333.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Onze klanten