Warehousing

Jouw logistieke keten begint bij Melis Logistics.

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Warehousing

Warehousing maakt een belangrijk onderdeel uit van de logistieke keten. Onze logistieke keten begint dan ook niet pas wanneer onze chauffeurs af en aan rijden om jouw goederen op de plaats van bestemming te krijgen. Bij Melis Logistics zijn we al veel eerder in de keten aanwezig, met ons warehousing logistics dienstenpakket. Naast de op- en overslag van goederen kunnen we ook het volgende voor jou uit handen nemen: VAL/VAS, voorraadbeheer, barcode scanning, EDI en crossdocking. Al deze diensten bieden we aan vanaf onze grote en ultramoderne warehousing locatie in Duiven, Nederland.

Warehousing maakt onderdeel uit van ons DNA. Alles bij ons is erop gericht om de logistieke keten voor jou te verkorten én te vergemakkelijken. Wij ontzorgen jou graag volledig op het gebied van warehousing. Jouw goederen zijn bij ons in goede handen. Zo hoef jij je daar niet druk meer om te maken. Ons ultramoderne distributiecentrum in Duiven voldoet aan alle hedendaagse standaarden die nodig zijn om jou van de allerbeste service te voorzien. In plaats van een magere zeven als cijfer, streven we iedere dag opnieuw naar die perfecte tien. Zo kun jij zonder zorgen jouw warehousing aan ons uitbesteden.

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden
Magazijn medewerker

Onze warehousing logistics diensten

Bij Melis Logistics bieden we een allesomvattend warehousing dienstenpakket aan. Veel mensen denken, onterecht, dat warehousing alleen het opslaan van goederen betreft. Het omvat echter zo veel meer. Zo kan er bijvoorbeeld extra (logistieke) waarde aan de goederen worden toegevoegd voordat ze ons magazijn verlaten. Dit wordt ook wel VAL (Value Added Logistics) of VAS (Value Added Services) genoemd. Ook crossdocking is bij ons een mogelijkheid. Hierbij worden de goederen niet in ons magazijn opgeslagen, maar worden ze bij het uitladen direct in een ander transportmiddel geladen om zo hun weg door de logistieke keten te vervolgen. Bij Melis bieden we de volgende warehousing logistics diensten aan:

Neem een kijkje in ons warehouse in Oosterhout

Wat kunnen we voor u betekenen?

Op- en overslag

De fundering van jouw logistieke keten wordt gevormd door de op- en overslag van jouw goederen. Dit is een karwei dat nauwgezet moet gebeuren. Het Melis Logistics warehousing distributiecentrum biedt plaats aan 30.000 pallets en is schoon én veilig. Hoe lang je de goederen wilt opslaan, is volledig aan jou.

VAL / VAS

Value Added Logistics (VAL) en Value Added Services (VAS) zijn twee waardevolle factoren in de logistieke keten. Met deze warehousing diensten voegen we extra waarde toe, zodat jouw goederen straks het verschil maken in de markt. Vakinhoudelijke kennis over de laatste trends stelt ons in staat om met nieuwe creatieve deeloplossingen te komen die écht het verschil maken.

Voorraadbeheer

Meer aandacht voor eigen business: dat is waar je in slaagt als je het voorraadbeheer aan Melis Logistics overlaat. Ons zelf ontwikkelde WMS (Warehouse Management System) voorziet jou in kraakheldere analyses, zodat je op nauwkeurige wijze bijblijft van het wel en wee van jouw voorraad. Wel het inzicht, maar geen gedoe dus.

Barcode scanning

Tweedimensionale scanners die traditionele barcodes, QR-codes en datamatrix codes kunnen scannen: dat is wat de barcodescanning van Melis Logistics zo innovatief maakt. Zo kunnen we jouw logistieke keten nog sneller én efficiënter inrichten.

EDI

Bij Melis Logistics zijn we constant op zoek naar methodes om minder schakels in de keten nodig te hebben en toch meer kwaliteit te kunnen leveren. EDI (Electronic Data Interchange) helpt ons hierbij. Warehousing gegevens kunnen zo zonder de tussenkomst van mensen worden uitgewisseld. Zo ben jij 24/7 up-to-date van je voorraden, zonder dat je je in de nabijheid hoeft te bevinden. Net zo makkelijk!

Crossdocking

Goederen voortzetten in de logistieke keten, zonder dat daar opslag voor nodig is. Dat is wat crossdocking van Melis Logistics zo aantrekkelijk maakt. Snel, efficiënt én nog betrouwbaar ook. Een uiterst geschikte optie voor onder meer de foodindustrie, om de versgarantie zo 100 procent te kunnen waarborgen.

Warehousing met betekenis

Kies je voor warehousing bij Melis Logistics, dan verzeker je jezelf van een logistiek partner die constant op zoek is naar manieren om innovatiestromen te optimaliseren. Bij alle werkzaamheden die we verrichten voor onze klanten, vragen we ons namelijk af of het niet nóg beter en efficiënter kan. We streven dit na, door de laatste technieken toe te passen en deze kennis aan boord te houden. Wij zijn er stellig van overtuigd dat volledige overgave zal resulteren in het beste voor jouw lading én klanten. Onze inhouse warehousing stelt ons in staat om de volledige logistieke keten in kaart te brengen, zodat we precies weten hoe het proces van fabriek tot eindgebruiker eruitziet. Kies je voor Melis Logistics, dan kies je dus voor warehousing met betekenis!

Zeecontainer uitladen warehouse Melis Logistics
Voorkant Duiven Melis Logistics

Op zoek naar warehousing in Nederland?

Ben je op zoek naar warehousing in Nederland? Melis Logistics is dé logistieke partner die jou volledig kan ontzorgen. Zo kun jij lekker achterover leunen en hoef je je geen zorgen meer te maken over de voorraden en de op- en overslag van jouw goederen. Lijkt jou dit ook wel wat? Neem dan contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden door kunnen nemen. Vul ons online contactformulier in, stuur een mail naar info@melislogistics.nl of bel naar +31 (0) 26 36 11 333.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Onze klanten

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.