• Melis Internationaal Transportbedrijf | Facebook
  • Melis Internationaal Transportbedrijf | Linkedin
  • Melis Internationaal Transportbedrijf | Twitter
WORD JIJ ONZE
NIEUWE COLLEGA?
WORD JIJ ONZE
NIEUWE COLLEGA?

Geschiedenis

Een lange geschiedenis

Transport en de familie Melis zijn al bijna honderd jaar onafscheidelijk. Sinds Marinus Melis in 1918 begon met personenvervoer per paard en wagen, heeft transport ons nooit meer losgelaten. De huidige directeur, Marwin Melis is de vierde generatie van de familie Melis in de leiding van het bedrijf. De paarden zijn inmiddels vervangen door modernere middelen, maar onze kwaliteiten zijn onveranderd: flexibiliteit, duidelijkheid en passie voor het vak.

melis-transport-geschiedenis

1918

1918 is het jaar waarin Melis Transport officieel werd opgericht. Al jaren daarvoor vervoerde Marinus Melis personen met paard en wagen. Langzaam ontstond er ook steeds meer behoefte aan goederenvervoer. Toen Marinus Melis’ zoon Adrianus in 1930 het bedrijf overnam, kwam de focus meer te liggen op goederenvervoer. Het duurde niet lang voordat Melis stopte met personenvervoer om zich nog meer te specialiseren in transport van goederen. In de jaren zestig van de vorige eeuw nam Adrianus’ zoon Adri het bedrijf over. Hij bouwde het verder uit tot een toonaangevend, professioneel en compleet transportbedrijf. Sinds enkele jaren is het bedrijf in handen van Marwin Melis, die alweer de vierde generatie Melis in het bedrijf is. Hij loodst het bedrijf door de economisch moeilijke tijden en doet dat op een manier die inmiddels normaal is bij Melis Transport: met verve en durf. Wat heet, in 2009 nam Melis Transport het transportbedrijf Ter Heerdt-Reijmer uit Zevenaar over, inclusief materieel en personeel. In deze economisch roerige tijden voerde Marwin Melis bovendien een verjonging van het wagenpark door, veranderde hij de huisstijl en verhuisde hij met het bedrijf naar een nieuwe locatie: de Nieuwe Havenweg in Arnhem.

Veel is veranderd in de loop der jaren, maar Melis Transport is nog steeds een hecht familiebedrijf, waarmee het prettig zakendoen is. Dankzij onze korte lijnen en pro-actieve houding is uw transport bij Melis Transport in goede handen!

melis-transport-geschiedenis-marwin-jong

100 jaar

Bij Melis Transport hebben we dus al bijna honderd jaar ervaring. Die ervaring combineren we met een frisse blik op de toekomst. We zakken nooit achteruit in onze stoel, maar proberen iedere dag weer te leren. Dat maakt Melis Transport tot een uitstekende partner. In het verleden hebben we allerlei soorten transport uitgevoerd, dieplader- en kippertransport, bijvoorbeeld. Nu ligt de focus op stukgoed, pallets en vervoer met lange lengtes (met eigen losmogelijkheden), maar als u iets anders wilt vervoeren, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Bij Melis Transport houden we namelijk wel van een uitdaging.

Ook beschikbaar in: Engels Duits

Beoordeel deze pagina Geef uw oordeel aan middels sterren en help ons te verbeteren

3.9 (78.08%) 52 votes
Copyright © 2017 Melis transport