Geschiedenis

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Van Marinus tot Marwin:
de passie stroomt door het Melis bloed

Transport en de familie Melis zijn al meer dan honderd jaar onafscheidelijk. Sinds oprichter Marinus Melis de vorige eeuw begon met personenvervoer per paard en wagen, heeft transport ons nooit meer losgelaten. De huidige directeur, Marwin Melis is sinds 2003 de vierde generatie van de familie Melis in de leiding van het bedrijf. De paarden zijn inmiddels vervangen door modernere middelen, maar onze kwaliteiten zijn onveranderd: flexibiliteit, duidelijkheid en een grote passie voor het vak.

1918

Marinus Melis richt Melis Transport op. Er worden (in het begin nog met paard en wagen) zowel goederen als personen vervoerd.

1930

Adrianus Melis neemt het bedrijf over van zijn vader Marinus en focust volop op goederentransport, waardoor het personenvervoer stopt.

1960

De derde generatie, de broers Adri en Antoon Melis, komt aan het roer te staan. Zij bouwen het familiebedrijf verder uit.

1997

Adri Melis gaat zelfstandig verder met Melis Transport. Het bedrijf wordt verder uitgebouwd op de Nieuwe Havenweg.

2004

Adri Melis overlijdt vrij plots na een kort ziekbed. Zijn zoon Marwin treedt als 21-jarige aan als directeur van Melis Transport.

2008

Melis Transport bestaat 90 jaar. Daarom wordt ‘de Neus’, de Scania T113M van Adri, opgeknapt en in de centrale hal van het bedrijfspand gestald.

2011

Melis Investments, de holding van Melis Transport, neemt autoschadebedrijf ATH Carrosserie over en zet het voort onder de naam Truckherstel.

2016

Het bedrijfspand in Duiven gaat verloren door een enorme brand, het wagenpark blijft grotendeels in tact.

2017

Er wordt gestart met de bouw van het nieuwe bedrijfspand inclusief een magazijn van 3.000 m2.

2017

Vanwege de uitgebreide dienstverlening verandert de naam Melis Transport in Melis Logistics.

2018

De Melis Driving Academy wordt opgericht: de interne rijschool voor het C- en CE-rijbewijs. Het nieuwe bedrijfspand wordt in gebruik genomen.

2018

Melis Logistics, opgericht als Melis Transport, bestaat 100 jaar!

2019

Niet harder maar slimmer werken is de toekomst, ook in de logistiek. Melis Logistics verkrijgt meer inzicht in haar processen en prestaties door m.b.v. een datawarehouse een rapportage en analyse structuur op te bouwen.

In 1918 werd Melis Transport officieel opgericht, maar dat was niet het eerste contact met de transportwereld. Al jaren daarvoor vervoerde Marinus Melis personen met paard en wagen. Langzaam ontstond er ook steeds meer behoefte aan goederenvervoer. Toen Marinus Melis’ zoon Adrianus in 1930 het bedrijf overnam, kwam de focus dan ook meer te liggen op dit transport. Het duurde dan ook niet lang voordat Melis stopte met personenvervoer om zich nog meer te specialiseren in transport van goederen. In de jaren zestig van de vorige eeuw nam Adrianus’ zoon Adri het bedrijf over. Hij bouwde het verder uit tot een toonaangevend, professioneel en compleet transportbedrijf. Sinds enkele jaren is het bedrijf in handen van Marwin Melis, die als vierde generatie van Melis aan het roer staat. Van de overname van transportbedrijf Ter Heerdt-Reijmer uit Zevenaar tot het verhuizen naar een grote vestiging in Duiven: Marwin loodste het bedrijf door de economisch moeilijke tijden en deed dat met verve, durf en heel veel succes.

Omdat de logistieke dienstverlening van Melis steeds verder reikte dan enkel het transport, werd medio 2017 besloten om de bedrijfsnaam te veranderen in Melis Logistics. Begin 2018 is het hechte familiebedrijf naar de nieuw gebouwde vestiging in Duiven verhuisd, nadat het vorige bedrijfspand op diezelfde locatie helaas tot de grond toe afbrandde.

Met de prachtige geschiedenis en bijna 100 jaar ervaring (!) is Melis Logistics klaar voor de toekomst.