• Engels
 • Duits

Geschiedenis

Van Marinus tot Marwin: de passie stroomt door het Melis bloed

Transport en de familie Melis zijn al bijna honderd jaar onafscheidelijk. Sinds oprichter Marinus Melis de vorige eeuw begon met personenvervoer per paard en wagen, heeft transport ons nooit meer losgelaten. De huidige directeur, Marwin Melis is sinds 2003 de vierde generatie van de familie Melis in de leiding van het bedrijf. De paarden zijn inmiddels vervangen door modernere middelen, maar onze kwaliteiten zijn onveranderd: flexibiliteit, duidelijkheid en een grote passie voor het vak.

 1. 1918
  Marinus Melis richt Melis Transport op, nadat hij al een aantal jaar met paard en wagen rondrijdt voor personenvervoer.
 2. 1930
  Zoon Adrianus Melis neemt het bedrijf van Marinus over, de focus komt meer te liggen op het vervoer van goederen, omdat de markt daarom vraagt.
 3. 1960

  De derde generatie komt aan het roer: Adri Melis, zoon van Adrianus, neemt het bedrijf van zijn vader over. Hij bouwt het verder uit tot een toonaangevend, professioneel en compleet transportbedrijf.
 4. 2003

  Marwin Melis neemt het succesvolle bedrijf over na het overlijden van zijn vader. Hij loodst als twintiger het bedrijf met veel durf en verve het bedrijf door de economisch moeilijke tijden.
 5. 2009

  Melis Transport neemt het transportbedrijf Ter Heerdt-Reijmer uit Zevenaar over, inclusief materiaal en personeel.
 6. 2016

  In maart gaat het bedrijfspand in Duiven compleet verloren door een verschrikkelijke brand. Hoewel er veel materiële schade ontstaat, blijft het wagenpark gelukkig in tact. Al gauw wordt er besloten om op dezelfde locatie een nieuw pand te bouwen.
 7. 2017

  Omdat de dienstverlening inmiddels veel verder reikt dan enkel transport, wordt de bedrijfsnaam omgedoopt tot Melis Logistics. Er zijn op dat moment al meer dan 100 medewerkers in dienst.
 8. 2018

  Melis Logistics bestaat 100 JAAR! De Melis Driving Academy wordt opgericht: de interne rijschool voor het C- en CE-rijbewijs. Het nieuwe bedrijfspand wordt in gebruik genomen.
 9. 2019

  Niet harder maar slimmer werken is de toekomst, ook in de logistiek. Melis Logistics verkrijgt meer inzicht in har processen en prestaties door m.b.v. een datawarehouse een rapportage en analyse structuur op te bouwen.
 10. 2020

  Met #80 voor het eerst in de TOP100 Logistieke Dienstverleners. Een nieuwe locatie in Arnhem van 4.500m² wordt in gebruik genomen. Hiermee wordt de capaciteit van de voorraad en pick operatie verdubbeld.

In 1918 werd Melis Transport officieel opgericht, maar dat was niet het eerste contact met de transportwereld. Al jaren daarvoor vervoerde Marinus Melis personen met paard en wagen. Langzaam ontstond er ook steeds meer behoefte aan goederenvervoer. Toen Marinus Melis’ zoon Adrianus in 1930 het bedrijf overnam, kwam de focus dan ook meer te liggen op dit transport. Het duurde dan ook niet lang voordat Melis stopte met personenvervoer om zich nog meer te specialiseren in transport van goederen. In de jaren zestig van de vorige eeuw nam Adrianus’ zoon Adri het bedrijf over. Hij bouwde het verder uit tot een toonaangevend, professioneel en compleet transportbedrijf. Sinds enkele jaren is het bedrijf in handen van Marwin Melis, die als vierde generatie van Melis aan het roer staat. Van de overname van transportbedrijf Ter Heerdt-Reijmer uit Zevenaar tot het verhuizen naar een grote vestiging in Duiven: Marwin loodste het bedrijf door de economisch moeilijke tijden en deed dat met verve, durf en heel veel succes.

Omdat de logistieke dienstverlening van Melis steeds verder reikte dan enkel het transport, werd medio 2017 besloten om de bedrijfsnaam te veranderen in Melis Logistics. Begin 2018 is het hechte familiebedrijf naar de nieuw gebouwde vestiging in Duiven verhuisd, nadat het vorige bedrijfspand op diezelfde locatie helaas tot de grond toe afbrandde.

Met de prachtige geschiedenis en bijna 100 jaar ervaring (!)
is Melis Logistics klaar voor de toekomst.

Copyright © 2020 Melis Logistics | Realisatie: A!tention B.V. | Sitemap