Op- en overslag

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Dit doen we met betrekking tot op en overslag

Melis Logistics heeft in de afgelopen jaren een prachtige groei doorgemaakt. Waar wij in de vorige eeuw begonnen (en bekend stonden) als nationaal vervoerder, zijn we inmiddels véél meer dan dat. Onze focus is verlegd van het pure transport naar volledige logistieke dienstverlening. Alles wat je op dit gebied nodig hebt of denkt te hebben, realiseren we graag voor jou. Een belangrijk onderdeel van de logistieke tak is de op- en overslag van jouw goederen in ons magazijn.

Naast de opslag van goederen verzorgen wij ook de overslag van goederen. Bij ons heb je helemaal zelf de regie over de op- en overslag in handen. Of je jouw goederen nu voor lange tijd of voor kortere tijd op wilt slaan. En of het nu gaat om honderden pallets of slechts een tiental pallets, bij Melis Logistics maken we daar geen onderscheid in. Iedereen is bij ons welkom voor de op- en overslag van zijn of haar goederen. Ideaal wanneer je zelf onvoldoende of geen geschikte ruimte hebt voor de op- en overslag van jouw goederen!

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Warehouse/magazijn Melis Logistics

Opslag van goederen

Opslag van goederen is een belangrijk onderdeel van op- en overslag. Onder de opslag van goederen verstaan we het opslaan en bewaren van goederen in een loods, magazijn of op een andere hiervoor geschikte plaats. Bij ons kun je jouw goederen net zo lang opslaan als nodig. Wij zorgen ervoor dat jouw goederen op de juiste manier en veilig worden bewaard, net zolang tot ze ons magazijn weer verlaten. We hebben voldoende en adequate kennis, expertise en ervaring in huis om verschillende soorten goederen in ons magazijn op te slaan.

Overslag van goederen

Bij overslag van goederen gaat het om het verplaatsen, overbrengen of overhevelen van goederen van het ene vervoermiddel naar het andere. De goederen worden dus van het ene transportmiddel overgezet op het andere transportmiddel, zodat ze hun weg verder kunnen vervolgen. Overslag kan echter ook betekenen dat de goederen in een andere verpakkingsvorm worden overgepakt. Wist je dat we hierbij ook extra (logistieke) waarde aan jouw goederen toe kunnen voegen met onze Value Added Logistics (VAL) of Value Added Services (VAS) diensten? Wij maken graag het verschil!

Melis Logistics Duiven

De expertise van Melis Loigistics

Een van de pijlers van ons succes is ons goed opgeleide personeel. Bij Melis Logistics geloven we sterk in de kracht van kennis en vaardigheden. Door voortdurend te investeren in ons personeel, waarborgen we niet alleen de kwaliteit van onze dienstverlening, maar kunnen we ook flexibel inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Een ander aspect dat Melis Logistics onderscheidt, is onze toewijding aan het up-to-date houden van onze kennis door middel van data en analyses. Wij begrijpen dat de logistieke sector voortdurend evolueert, en daarom maken wij gebruik van geavanceerde data-analysetechnieken om trends en patronen te identificeren. Deze inzichten stellen ons in staat om proactief te reageren op veranderingen in de markt, wat resulteert in een betere planning en optimalisatie van onze op- en overslag processen.

Op enoverslag die aansluit op jouw bedrijfsbehoeften

Bij Melis Logistics doen we ons best om op- en overslag zo simpel en flexibel mogelijk te maken. We begrijpen dat elke logistieke situatie anders is, dus passen we onze aanpak aan jouw wensen aan.

We beginnen met goed te luisteren naar wat jij nodig hebt. Of het nu gaat om gevoelige spullen opslaan, specifieke regels volgen of ingewikkelde distributie, we zorgen voor een plan dat bij jouw bedrijf past.

Kortom, bij Melis Logistics stemmen we onze aanpak af op jouw wensen. Je hebt aan ons een partner die meedenkt en zich aanpast aan wat jouw bedrijf nodig heeft.

Melis Logistics aan dok

Betrouwbare en kwalitatieve op- en overslag voor jouw bedrijf

Wij vinden kwaliteit en betrouwbaarheid erg belangrijk. Daarom zijn we er trots op dat we dit kunnen waarborgen door middel van gerenommeerde keurmerken. Een voorbeeld hiervan is het Lean & Green-keurmerk, waarbij we ons richten op het verminderen van CO2-uitstoot in de logistieke sector. Ons moderne warehouse heeft al één ster verdiend, en we blijven dagelijks hard werken om onze dienstverlening nog schoner te maken.

Een ander belangrijk keurmerk dat de kwaliteit van onze diensten onderstreept, is ons IFS certificaat. Vooral bij het vervoer van houdbare producten stellen we ons aan de strengste normen om te voorkomen dat ze onderweg bederven onder ongunstige omstandigheden. De monitoring van IFS Logistics bij Melis Logistics heeft al jaren op rij geleid tot een uitmuntende kwaliteitsscore, waarmee we de integriteit van onze logistieke processen waarborgen.

Daarnaast beoordeelt de TAPA-associatie jaarlijks onze vrachtwagens op diefstalgevoeligheid. Aangezien deze vrachtwagens waardevolle goederen over grote afstanden transporteren, is het van cruciaal belang om de beveiliging op hoog niveau te houden.

Samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen

Ben je benieuwd wat wij met onze op- en overslag warehousing service voor jou kunnen betekenen? Of wil je graag nog wat meer informatie over onze op- en overslag diensten? Vul je contactgegevens dan in op ons online contactformulier, zodat wij je kunnen bellen voor het maken van een afspraak. Voor rechtstreeks telefonisch contact kun je bellen naar +31 (0) 26 36 11 333 . Stuur je liever een mailtje? Die mag je richten aan: info@melislogistics.nl. Alles kan, bij Melis!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.