Certificering

Over Ons

Melis Logistics hecht veel waarde aan het continu verbeteren van haar dienstverlening in de breedste vorm. Er zijn een aantal certificeringen die onze gezamenlijke inspanning belonen en de bevestiging geven dat de juiste wegen ingeslagen zijn. Momenteel bezit Melis Logistics de volgende certificaten:

Lean & Green star Melis Logistics

Lean and Green

Lean & Green is hét Europese stimuleringsprogramma voor duurzame logistiek, dat wordt uitgevoerd door Connekt. In 2014 kreeg Melis de Lean & Green Award reeds toegekend, omdat we met een goedgekeurd plan van aanpak lieten zien binnen maximaal vijf jaar een CO²-reductie van 20% te kunnen bereiken. De volgende stap werd de Lean & Green Star, toen bleek dat het gestelde doel ook daadwerkelijk gehaald werd. Onze doelstelling was om in 2016 een CO²-reductie van 23,23% ten opzichte van 2011 te realiseren. De Lean & Green Star behaalden we in mei 2017.

Met ons nieuw gebouwde, innovatieve bedrijfspand hopen we alles in huis te hebben om de tweede Lean & Green Star te bemachtigen. De zonnepanelen, de warmtepomp én het gegeven dat ons wagenpark gemiddeld slechts twee jaar oud is, dragen hier bij voor de volgende toetsing zeker aan bij.

Melis behaalt IFS Logistics certificaat

IFS Logistics

IFS (International Featured Standards) Logistics is een, eveneens Europese, certificeringsstandaard voor de transport, waarbij de veiligheid van food- en non-food producten voorop staan. Belangrijke punten waarop Melis Logistics getoetst is, zijn onder andere ons kwaliteits- en productveiligheidsmanagement en de realisatie van onze diensten. Daarnaast werden ook onze systemen, reglementen en analyses beoordeeld op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Tijdens de audit in 2019 zijn wij beoordeeld met slagingspercentage van maar liefst 97,41%. In the pocket. De IFS Logistics certificering hebben we voor zowel transport als de loods behaald.

Lees meer over ons IFS certificaat

Resultaten audits:

2019: 97,43
2018: 97,41% – certificering in 2018

tapa_logo

TAPA

TAPA is een afkorting voor Transported Asset Protection Association. Dit samenwerkingsverband van verschillende partijen in de transportsector zet zich in voor veilig internationaal goederenvervoer. De veiligheidsvoorschriften van TAPA worden beschouwd als de standaard in goederenvervoer. De voertuigen die Melis Logistics gebruikt voor hoogwaardig vervoer voldoen aan de Trucking Security Requirements (TSR), ofwel de veiligheidsvoorschriften voor wegvervoer die TAPA hanteert.

Copyright © 2020 Melis Logistics | Realisatie: Best4u Media B.V. | Sitemap