Melis Smart Logistics

Alles over Smart Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Smart Logistics

Wil jij jouw volledige logistieke keten uitbesteden, zonder dat je daar meerdere partijen voor moet inschakelen? Melis Logistics is dan dé partner die je zoekt, want bij ons is er geen enkele transportdienst die géén onderdeel is van onze Smart Logistics. Slimme methodologieën stellen ons in staat om bepaalde diensten met elkaar te collaboreren, zodat de keten efficiënter én optimaler kan worden ingericht. Wij bieden 1PL, 2PL, 3PL en 4PL aan, oftewel First Party, Second Party, Third Party en Fourth Party Logistics. Melis Logistics is de alles-in-één partner waar niets aan het toeval wordt overgelaten. Ontdek de verschillende mogelijkheden van Melis Smart Logistics!

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Wat is Melis Smart Logistics?

Wij vinden het belangrijk dat jij met al jouw logistieke vragen bij ons terecht kunt. Daarom bieden we naast onze verschillende transportmogelijkheden en warehousing opties ook Smart Logistics aan. Naast First Party Logistics, ook wel bekend als 1PL, bieden we ook Second Party, Third Party en Fourth Party Logistics aan. Respectievelijk 2PL, 3PL en 4PL. Hiermee zijn we een complete, allesomvattende logistieke dienstverlener die jou het werk graag uit handen neemt. Kies voor Melis Smart Logistics, laat het logistieke gedeelte aan ons over en jij kunt je weer focussen op je core business.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

1PL: First Party Logistics

Bij First Party Smart Logistics wordt de logistieke afhandeling door de organisatie zelf gedaan, die ook zelf de goederen produceert. Het bedrijf dat de goederen produceert houdt zelf de logistiek daaromheen in handen. Er is dus geen sprake van uitbesteding. De organisatie die de goederen produceert, zorgt zelf voor de opslag, de distributie en het transport ervan. 1PL Smart Logistics van Melis is dan ook met name geschikt voor kleine productiebedrijven met een distributie op lokale schaal.

2PL: Second Party Logistics

Second Party Smart Logistics van Melis richt zich hoofdzakelijk op de kern van het vak. Dit wil zeggen het transport en de opslag, ook wel de wat meer klassieke logistieke taken. Wanneer je kiest voor 2PL Smart Logistics van Melis, zorgen wij ervoor dat jouw goederen in ons magazijn worden opgeslagen en van A naar B worden getransporteerd. 2PL Smart Logistics is ideaal wanneer je zelf geen ruimte hebt om de goederen op te slaan of niet over de juiste transportmiddelen beschikt.

3PL: Third Party Logistics

Bij 3PL Smart Logistics besteden wij bepaalde diensten uit aan onze partners. Wij werken hiervoor nauw samen met andere, professionele en betrouwbare 2PL partners. Third Party Smart Logistics gaat nog een stapje verder dan Second Party Smart Logistics. Naast het transport en de opslag van goederen regelen we bij deze vorm van Smart Logistics ook nog andere diensten. Zo word jij nóg meer ontzorgt. Wat betreft de extra diensten kun je bijvoorbeeld denken aan het aanleveren van gevraagde documenten en het verzorgen van de afhandeling bij de douane.

4PL: Fourth Party Logistics

Bij 4PL Smart Logistics, biedt een volledige ontzorging van A tot Z. Hierbij nemen we de rol aan van ketenregisseur. Het volledige beheer van de logistieke keten komt in onze handen terecht. Door continu te optimaliseren en de allerlaatste technologieën in te zetten, kunnen we jou de beste supply chain oplossingen bieden. Een complete ontzorging dus, waarbij jij je kunt richten op datgene wat voor jouw business belangrijk is.

Onze klanten

Warehousing

Goederen vervoeren is niet het enige waar Melis Logistics bedreven in is. Ook warehousing is een tak van sport waarvan wij het vak verstaan. Daardoor mag ook deze dienstverlening niet ontbreken in de volledige logistieke keten van Melis Logistics. Ons warehouse bevindt zich op een goed bereikbare locatie in Duiven en kenmerkt zich door de beste faciliteiten van dit moment. Het heeft alles wat je je maar wensen kunt.

Slim en innoverend als we zijn, hebben we diverse barcodescanners in ons warehousing, zodat we jouw goederen eenvoudig kunnen scannen en een plek kunnen verschaffen. Hoe lang ze bij ons blijven? Die bal ligt volledig bij jou.

Contract-transport en stukgoed

Contract-transport en stukgoed vormen eveneens twee wezenlijke onderdelen binnen onze volledige logistieke keten. We kunnen op reguliere basis af en aan rijden voor je. Maar als transporteur dienen op de momenten dat jij dat wilt, kan ook. Bij Melis Logistics vinden we het belangrijk om te luisteren naar wat jij wilt, zodat we onze dienstverlening zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten op jouw wensen.

Meer informatie over Smart Logistics?

Melis streeft met Smart Logistics een volledig logistieke keten na. Wij geloven erin dat we als complete transporteur jou beter van dienst kunnen zijn. Lijntjes tussen werknemers die aan hetzelfde doel werken, zijn nu eenmaal korter dan wanneer je te maken hebt met 1001 mensen en wensen. Van warehouse tot eindklant: Melis draagt met Smart Logistics zorg voor jouw goederen op het moment dat jij ze aan ons overdraagt tot het moment van aflevering en alles wat daar tussenin komt.

Wil je hier graag nog wat meer informatie over ontvangen? Bel naar +31 (0) 26 36 11 333, stuur een mailtje naar info@melislogistics.nl of vul het contactformulier op onze website in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.