1PL

Smart Logistics van Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

1PL (First Party Logistics)

Wanneer een bedrijf zelf goederen produceert én de logistiek daaromheen verzorgt, dan wordt dit een 1PL provider genoemd. Dit staat ook wel voor First Party Logistics. Dit houdt in dat de logistiek niet wordt uitbesteed en dat een bedrijf zelf de logistieke activiteiten uitvoeren, waarbij derde partijen buiten beschouwing worden gelaten. Lees verder welke onderdelen bij 1PL vallen.

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Welke logistieke activiteiten worden uitgevoerd door 1PL?

Een 1PL partij zoals Melis Logistics regelt het ontwerp, de tendering en de beoordeling van de logistieke processen. Daarnaast zorgt het bedrijf zelf voor de regie en de aansturing van de logistieke processen en regelt het de uitvoering en het in eigendom houden van logistieke assets. Dit doen we om de logistieke keten te verkorten. Een 1PL transportbedrijf dient er dus voor te zorgen dat alle logistieke zaken tot in de puntjes geregeld worden, om de transport van goederen zo in goede banen te kunnen leiden.

Onze klanten

Een flinke klus

Om er zeker van te zijn dat er niks mis zal gaan met het transport, is het belangrijk dat alle zaken goed worden geregeld. Van het maken van een planning tot aan het inpakken van de vracht en van het inpakken van de vracht tot aan het vervoeren van de goederen. In de praktijk kiezen partijen er vaak voor om hun logistiek uit te besteden aan een gespecialiseerde partij, zoals Melis Logistics. De voordelen hiervan? Betrouwbaardere leveringen, efficiëntere werkprocessen en een logistieke keten waar alles op rolletjes loopt.

Smart Logistics van Melis
Smart Logistics van Melis

Welke logistieke dienst past bij jouw bedrijf?

Of 1PL bij jouw bedrijf past, is volledig afhankelijk van hetgeen dat jij voor ogen hebt. Weeg voor jezelf af wat het oplevert om zelf de logistiek te regelen. Ga na hoeveel tijd hierin gaat zitten, wat voor goederen je wilt vervoeren, of je de juiste transportmiddelen tot je beschikking hebt en hoeveel personeelskosten, aanschafkosten en benzinekosten je kwijt zult zijn. Heb je dit allemaal helder? Dan heb je genoeg houvast om een weloverwogen keuze te maken. Het is ook mogelijk dat 2PL, 3PL of 4PL beter bij jouw situatie past. Melis Logistics helpt je graag bij het maken van een gedegen keuze.

Vragen over 1PL?

Als logistieke dienstverlener weten wij als geen ander hoe het is om het logistieke proces in goede banen te leiden. Doordat wij zelf zijn begonnen als 1PL partij weten wij precies met welke zaken allemaal rekening moet worden gehouden. Wil je graag meer weten over 1PL of Melis Smart Logistics? Neem gerust contact met ons op en onze specialisten staan je graag te woord om jouw vragen te beantwoorden. Kijk ook eens naar onze 2PL-dienstverlening!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.