Melis Transport en Truckherstel verhuisd naar Dijkgraaf 38

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Als Marwin Melis in de buurt is gebeurt er iets. Hij straalt energie uit, zit vol ideeën en voert ze ook uit. Praktisch, stap voor stap en met een uiterst nuchtere kijk op de wereld. Gewoon aanpakken, je best doen, medewerkers de ruimte geven, maar wel zorgen dat je aan het roer blijft. En zo groeit hij met zijn bedrijven Melis Transport en Truckherstel gewoon tegen de stroom in. Daar is ruimte voor nodig en dus verhuisde het bedrijf midden januari naar Dijkgraaf 38 in Duiven.

melisverhuids

Marwin Melis is de vierde generatie in het bedrijf (in 2018 honderd jaar!) en hij houdt van kansen pakken. Vier jaar geleden nam hij bijvoorbeeld Truckherstel over. “Voor het onderhoud en herstel van het eigen wagenpark, dat bespaart in kosten en biedt ons de kans ook werkzaamheden voor derden te verrichten. Die combinatie, zowel transport als truckherstel, vinden klanten gemakkelijk. Dat is dus een onderscheidende factor. Ik houd ervan om naar de toekomst te kijken, we leven in het hier en nu, maar ik denk na over waar ik over vijf jaar wil staan. Doelen stellen en samen werken aan de realisatie, dat vind ik een kick.”

melispand

Kernwaarden
De kernwaarden waarmee zijn overgrootvader – toen nog met paard en wagen – van start ging staan nog steeds als een huis. “Afspraak is afspraak, wat we afspreken komen we na. Dat doen we zo goed mogelijk. Kwaliteit werkt naar twee kanten, wanneer je de dingen meteen goed doet is je klant tevreden en bespaar je uiteindelijk in kosten. Die kwaliteit houd je alleen overeind wanneer je kunt vertrouwen op loyale en gekwalificeerde medewerkers. Daar maken we dus veel werk van, ik houd van mensen die plezier hebben in het werk dat ze doen, die gemotiveerd zijn om in een open cultuur er elke dag iets moois van te maken. Het is aan ons om te zorgen dat ze dat in de beste omstandigheden, met de beste materialen en met een jong wagenpark kunnen doen. Dat geldt natuurlijk zowel voor Melis Transport als voor Truckherstel. We werken voortdurend aan de uitbreiding van ons dienstenpakket, we kunnen alle transportvraagstukken aan, we vinden altijd een logistieke oplossing en klanten hebben binnen ons bedrijf één aanspreekpunt. Dat werkt gemakkelijk.”

melis-marwin

Verhuizing
Door de groei ontstond ruimtegebrek. “Ons huurcontract liep af en dus brak het moment aan om naar een nieuwe locatie om te zien. Die hebben we gevonden in Dijkgraaf 38 in Duiven, wat ons betreft een superlocatie. We moesten op 1 februari ons oude pand verlaten, dus dat was meteen een mooie deadline. Hadden we vier maanden om rigoureus te verbouwen, 8.000 m2 te bestraten en nieuw in te richten, onder andere met een complete APK-straat.” Marwin Melis schakelde voor de werkzaamheden lokale partners in. “Dat vind ik belangrijk, niet alleen nemen, ook geven, zo bouw je een band op. We hebben met vier keer zoveel m2 nu ruimte voor groei. Hoe we dat in gaan vullen? Met nieuwe klanten, daar werken we hard aan, gewoon bellen en een keer langs gaan, vertellen wat je doet en hoe je dat doet. En zorgen dat je aantrekkelijk bent. Daarom bieden we dit hele jaar APK gratis aan, bestelbus tot grote truck met oplegger.”

 

Deel dit bericht met vrienden en familie