Nieuwe kraanauto voor Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiƫnter
Innovatief in transport en logistiek

Van groot denken, komt groot doen, en groot denken is precies waar Melis Transport goed in is. In de zoektocht naar een nog betere en bredere dienstverlening voor klanten is daarom een gloednieuwe kraanauto met 40 tonmeter kraan aangeschaft!

Melis Transport is van oudsher een bedrijf dat veel soorten transport uitvoert. Zwaar- en/of lengtetransport, stukgoed, met bakwagen of trailer; wat goed was voor de klant was goed voor Melis. Na de overname van het bedrijf door Marwin Melis en een moeilijke markt kwam de focus meer en meer te liggen op nationale distributie in stukgoed. Maar met alleen die doelgroep is het lastig groeien en bovendien lastig om tegemoet te komen aan de klantwens. Enkele jaren geleden is daarom een oude kraanauto overgenomen van oom Anton (transport zit immers in het Melisbloed).

De gelukkige die op deze auto ging rijden was Ton Sijben. Binnen het bedrijf ook wel bekend als De Intelligente Limburger of kortweg De Dil. Hoewel de auto in principe prima reed, was het wel een nukkige dame. Behalve De Dil snapte niemand precies hoe de kopschotel ontkoppeld moest worden, en lukte dat doorgaans pas bij een combinatie van drie scheldwoorden op rij. Maar liefde maakt blind -en met je hijsbewijs op zak moet je wel met een kraanauto op pad natuurlijk-, en zo toerde Sijben er lustig op los in zijn auto; niet zelden met een meewarige blik van zijn collega-chauffeurs.

Het in kunnen zetten van een kraanauto bleek voor Melis Transport een nieuwe markt en doelgroep te zijn. De oude auto had zijn kilometers gemaakt, en de kraan had zijn beste tijd gehad. Tijd dus om groter te doen na het groter denken. Er werd een nieuwe Scania G420 aangeschaft: een auto die geknipt is voor het werk waarvoor hij ingezet zal gaan worden. Om het plaatje compleet te maken werd bij HIAB een autolaadkraan van 40tm uitgezocht. Zoals we gewend zijn van Melis Transport: hoogwaardig materiaal om een maximale klantwaarde te bereiken. Op de foto van links naar rechts Richard Meijer (verkoop Scania Arnhem), Marwin Melis (directeur Melis Transport), Theo van Sommeren (verkoop HIAB kraan) en Ton Sijben (De Dil).

De Dil rijdt zijn rondjes dus nu in een prachtige kraanauto met een keurig door Truckherstel gerenoveerde oplegger, een aanwinst voor het bedrijf en een verruiming van de dienstverlening. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk worden om zwaar- en/of lengtetransporten uit te gaan voeren met de nieuwe combinatie en is de transportcirkel weer rond!

Kijk voor meer informatie over de laadkraanmogelijkheden bij Melis Transport bij onze logistieke dienstverlening.

Deel dit bericht met vrienden en familie