Twee gloednieuwe Volvo FM’s voor Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Vers van de pers met een rijcomfort waar je U tegen zegt: Melis Logistics heeft twee gloednieuwe Volvo FM aan het wagenpark toegevoegd. Veiligheid zit bij Volvo in het DNA, net als bij onze chauffeurs. Een logische match dus. We staan te popelen om met de nieuwe wagens over de wegen te toeren. 

Wat heeft de FM voor Melis in huis?

De nieuwe Volvo FM is niet alleen mooi voor het oog, hij is ook nog eens uitgerust met de nieuwste technologie en garandeert optimaal gebruiksgemak. Via de lagere instap betreed je moeiteloos de extra ruime veiligheidscabine. Met zijn Step D motor is hij nóg zuiniger. De Meliswagens zijn voorzien van speciale blanke lak, waarmee je het rood en geel van Melis nog jaren onverweerd over de weg ziet gaan. 

Veilig de weg op

Melis Logistics doet alles voor een veilige werkomgeving, ook voor de chauffeurs. Volvo staat alom bekend om de veiligheid die het merk biedt. Zero Accidents is voor hen het ultieme doel – en bij dat doel sluiten wij ons graag aan. De cabines van Volvo worden dan ook extra goed getest: nog strikter dan de Europese wetgeving voorschrijft. 

Ook hebben de cabines grote ramen, een verlaagde portierlijn en nieuwe buitenspiegels. Het aantal dode hoeken is tot een minimum beperkt. De hoeken die met het blote oog niet helemaal overzichtelijk zijn, worden bij de Melistrucks in de gaten gehouden door middel van een corner eye dodehoekcamera aan de passagierszijde. De beelden hiervan worden op een 9 inch display in de cabine getoond, zodat de chauffeur iedere situatie kan blijven overzien. Kortom: voor zowel de chauffeur als de andere weggebruikers in alle opzichten veiliger.

Onbezorgd de weg op

In dit bakbeest zit je heerlijk. De extra grote cabine biedt een goed rijcomfort. Daarnaast is het stuurwiel verstelbaar. Met de kantelbare stuurkolom geniet de chauffeur van een meer ergonomische rijpositie. Zo worden zelfs de lange ritten een fluitje van een cent. 

De FM is uitgerust met een nieuw dashboard met meer opbergruimte en een modern dynamisch display. Op het 12 inch display kunnen vier schermweergaven worden getoond, zodat de bestuurder – afhankelijk van de rijsituatie – belangrijke informatie kan bekijken. Ook detecteert het systeem verkeersborden zoals inhaalbeperkingen, wegtypen en snelheidslimieten. Een bord missen is dus verleden tijd.

Deel dit bericht met vrienden en familie