Achter de schermen bij Melis Logistics: ontmoet Wessel Busser

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

In de wekelijks terugkerende nieuwsberichten word je veelal op de hoogte gebracht van allerlei praktische zaken: van nieuw aangekochte vrachtwagens tot de zoektocht naar de bijbehorende bestuurders. Maar wij zijn niet alleen hard op zoek naar nieuwe medewerkers; wij knijpen ook onze handen dicht met het team waar wij (vaak al jaar en dag) mee werken! Dat wordt iets te weinig getoond, vinden wij. Daarom stellen wij je in dit bericht graag voor aan de ‘Melis mentor’ van de nieuwe chauffeurs, Wessel Busser.

Van internationaal transportchauffeur naar mentor
Wessel (49) begon in 2006 bij Melis Transport, krap twee jaar nadat Marwin het bedrijf overnam van zijn vader. Niet geheel onbekend in de transportwereld stapte Wessel in de kleine vrachtwagen om de ritten binnen Nederland te verzorgen. Later werden zijn routes groter en ging hij internationaal rijden, waarbij ook Scandinavië en Finland werden bezocht. Sinds de enorme groei van Melis is Wessel begonnen als ‘mentorchauffeur’. Hij begeleidt de nieuwe chauffeurs en maakt ze wegwijs binnen de organisatie. Wessel: “Ik probeer de gasten die net hun rijbewijs hebben gehaald, mee te geven wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd. Ik vertel ze van de hoed en de rand en introduceer ze bij klanten. Zodra ik denk dat ze het door hebben en er klaar voor zijn, kan ik ze loslaten. Dan draag ik ze over aan de afdeling planning en ga ik weer aan de slag met het inwerken van de volgende chauffeur(s). Dat is hartstikke leuk”.

Multifunctionele medewerker
Op de vraag of Wessel de internationale ritten wel eens mist, is hij heel duidelijk: “Ik mis het niet, want ik heb daar simpelweg de tijd niet voor. Ik ben veel te druk met andere zaken”. Want naast het inwerken van de nieuwe chauffeurs, houdt Wessel zich ook bezig met de personeelswerving en het contact met uitzendbureaus. “Ik ben echt meegegroeid met het bedrijf. Het werk wat ik nu doe is heel divers, ik ben een beetje de spil in het web. Iedereen is natuurlijk enorm druk, dus de rand- en bijzaken raap ik graag op. Zo was ik vanochtend bijvoorbeeld om 05.30 uur op de zaak en heb ik in de afgelopen vier uur al in verschillende vrachtwagens gereden en op kantoor allerlei zaken gedaan. Ik doe werkelijk waar van alles.”

De kracht van een familiebedrijf
Dat Melis Logistics geen doorsnee transportbedrijf is, ervaart Wessel zelf ook. “Wij zijn er echt voor elkaar. Dat is toch de kracht van een familiebedrijf, er hangt een bepaalde sfeer. Dat merkte je ook na de brand, we stonden er als een hecht team. Als een vriendengroep, als een sterke eenheid. Het is natuurlijk wel een verschil of je werkt in een bedrijf met 10 of 100 medewerkers, maar je bent en blijft bij Melis altijd een collega en geen nummer. Er is echt ruimte voor – en interesse in elkaars persoonlijke situaties. Melis is naast succesvol, vooral heel menselijk.” En niet alleen het team, maar ook de praktische middelen zijn piekfijn in orde. “Het wagenpark draagt ook bij aan het werkplezier: dat is schoon, goed onderhouden en uitgerust met alle mogelijke, denkbare opties.”

Wat Wessel wil meegeven? “Kom de sfeer bij Melis ervaren. Er is heel veel mogelijk en het belangrijkste: er is meer dan alleen werken.”

Deel dit bericht met vrienden en familie