Dankzij Boltrics is Melis altijd up-to-date

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Logistics investeert niet alleen graag in (de ontwikkeling van) haar mensen, maar ook in middelen die kunnen bijdragen aan de groei van het bedrijf. Zo heb je onlangs al gelezen dat het wagenpark is uitgebreid én dat dit in de komende maanden nogmaals zal gebeuren. De middelen gaan echter verder dan de vrachtwagens die je op de snelweg tegenkomt; de basis voor de groei en het succes ligt misschien wel ‘gewoon’ op kantoor.

Daar wordt met man en macht gewerkt om alle essentiële zaken op tijd rond te krijgen; van de planning van het transport tot de administratieve afhandeling. Om ook de laatste ontwikkelingen op deze gebieden op de voet te volgen, en graag zelfs een stap voor te zijn, sloegen wij zeer recentelijk de handen ineen met Boltrics. Dit bedrijf uit Ede levert het allernieuwste softwareplatform waarmee nagenoeg alle logistieke- en transportbranches kunnen worden bediend. Melis is recentelijk aan de slag gegaan met deze Warehouse Management Software (WMS), waarin alle denkbare bedrijfs- en logistieke processen zijn ondergebracht: van in-, uit- en opslag tot douane, orderpicking en facturatie.

Boltrics’ beloftes
De wetenschap dat logistieke dienstverleners onafhankelijk van elkaar het wiel proberen uit te vinden, inspireerde Boltrics tot de ontwikkeling van hét product waar de hele branche haar schouders onder zet. Een bewezen, state-of-the-art oplossing welke zij snel en daadkrachtig implementeren – zonder tijdrovend maatwerk: een innovatief softwaresysteem. Boltrics werkt vanuit vijf beloftes waarin de flexibiliteit van zowel het product als het bedrijf goed naar voren komt. Door een zeer uitgebreid pakket te leveren, is maatwerk in de meeste situaties overbodig. En mochten wij een aanvullende functionaliteit wensen, dan is er zo een extra module toegevoegd. Datgene wat de klant wenst, kan geregeld worden; een visie die Melis natuurlijk graag met Boltrics deelt.

Implementatie bij Melis Logistics
Met de oplevering van ons nieuwe bedrijfspand nabij, wordt er hard gebouwd aan Melis Logistics 2.0. Meer opslagruimte, meer mogelijkheden en nog veel meer prachtige kansen in het vooruitzicht. Onlangs realiseerden wij ons dat een gestructureerd softwarepakket met de uitbreiding van onze dienstverlening onvermijdelijk is. Zo is een groot warehouse natuurlijk schitterend, maar kent deze ook complexe kanten. Wij ontdekten Boltrics op het juiste moment. Net als wij, zijn zij toekomstgericht: altijd bezig met innoveren en het volgen van de laatste ontwikkelingen. Dit WMS sluit hier perfect op aan. Het softwaresysteem draait op het Microsoft platform wat continu geüpdatet wordt, waardoor de toekomst nooit te (snel) dichtbij komt.

Met de implementatie van dit innovatieve softwaresysteem is Melis Logistics weer een stap verder in de ontwikkelingen, waardoor onze processen nóg gestroomlijnder verlopen. En daar pluk jij weer de vruchten van!

Deel dit bericht met vrienden en familie