Melis investeert in nieuwe vrachtwagenchauffeurs

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Met de vlam in de pijp en ‘diesel’ in hun bloed, scheuren zij door het hele land. We hebben het over onze vrachtwagenchauffeurs. Een aantal jaar geleden zijn wij gestart met onze ‘Melis Driving Academy’, een klas waar wij medewerkers opleiden tot volwaardige chauffeurs die direct in de praktijk aan de slag kunnen. In september start er een nieuwe klas en jij kunt daaraan meedoen.

Melis ontdekte dat de kwaliteit van de door reguliere rijscholen afgeleverde chauffeurs nog vaak te wensen overliet. Omdat het veel tijd kostte om de chauffeurs weer opnieuw op te leiden, bedacht Melis een andere oplossing: de Driving Academy.

Chauffeursvak

Hier worden gedreven en gemotiveerde geïnteresseerden opgeleid tot vrachtwagenchauffeurs. Tijdens de rijlessen wordt er volop aandacht besteed aan het echte werk: rijden in een vrachtwagen. Leerlingen vervoeren echte vrachten en leveren deze bij klanten van Melis af. Toch gaat de opleiding verder dan alleen het behalen van een rijbewijs. Alle aspecten van het chauffeursvak komen aan bod: laden, lossen, omgaan met klanten en het afhandelen van documenten. Melis biedt dus een zeer veelzijdige opleiding aan.

Baangarantie en arbeidscontract

Afgelopen juni is er een nieuwe instructeur gestart. Hij begeleidt iedereen tijdens het theoretische en praktijk gedeelte. Na het doorlopen van de opleiding biedt Melis Logistics baangarantie en een arbeidscontract aan voor een jaar én de ‘kans’ om te ontwikkelen binnen het bedrijf. Zelfs het behalen van het CE rijbewijs behoort tot de mogelijkheden. Echter, het allerbelangrijkste is dat iedereen hier lachend aan zijn of haar werkdag begint en ook weer vrolijk naar huis gaat.

Diesel door de aderen

Heb jij de ambitie om vrachtwagenchauffeur te worden en stroomt bij jou ook de diesel door je aderen? Vind je het daarnaast geweldig om in een truck te rijden? In september willen wij een nieuwe klas starten en jij kunt daar onderdeel van zijn. Klik hier om direct te solliciteren.

Deel dit bericht met vrienden en familie