Melis Logistics doet het weer: een nieuw IFS certificaat met een nóg hogere score

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Ongeveer een jaar geleden plaatsten we een bericht met het heugelijke nieuws dat we een ons IFS certificaat mochten verlengen met een hogere score dan ooit tevoren. Ha! Inmiddels hebben we de volgende verlenging alweer op zak – en Melis zou Melis niet zijn als we onszelf niet wéér hadden overtroffen.

De lat ligt nog hoger!

Vorig jaar haalden we een score van 97,61%. Apetrots waren we – en terecht, want dat is een prachtige score, maar wij maken het onmogelijke graag mogelijk en gingen het afgelopen jaar voor een nóg hogere score. Dat is gelukt: met 98,64% hebben we de lat voor volgend jaar weer een tandje hoger weten te leggen.

Waar staat het IFS certificaat voor?

Het IFS certificaat is een graadmeter om aan te tonen in welke mate we de veiligheid en de kwaliteit van producten weten te waarborgen tijdens opslag en transport. Met het certificaat, dat is bedoeld voor de logistieke dienstverlening in levensmiddelen én non-foodproducten, kunnen we de garantie geven dat de risico’s zoveel mogelijk beperkt worden. Hierop wordt gecontroleerd door een onafhankelijke partij. De score wordt toegekend aan de hand van een beoordelingssysteem op de gebieden van compatibiliteit en transparantie in de gehele supply chain. Het oordeel wordt gegeven op basis van alle logistieke activiteiten, zoals laden, lossen, opslag en transport.

6 jaar groei

De afgelopen jaren zijn we iedere keer gegroeid in de score. Een mooier compliment voor onze werkzaamheden kunnen we niet krijgen.

  • 2016: 96,30%
  • 2017: 96,72%
  • 2018: 97,41%
  • 2019: 97,43%
  • 2020: 97,61%
  • 2021: 98,64%

We zijn natuurlijk weer reuzebenieuwd naar de score van volgend jaar. We zetten in ieder geval weer alles op alles om te groeien tot het niet meer kan. Maar ja, tegen de tijd dat we de 100% behalen zorgen we wel weer dat we op een ander vlak kunnen groeien, want zo zijn wij.

Kunnen we jou helpen met het veilig distribueren van (non-)food producten? Neem gerust contact met ons op. Melis Logistics staat altijd voor je klaar.

Deel dit bericht met vrienden en familie