Melis Logistics feliciteert Bas Kist, een geboren vrachtwagenchauffeur

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

De kans is groot dat je zijn foto afgelopen week voorbij zag komen op onze Facebookpagina. Hij is nog geen half jaar achttien, maar heeft nú al zijn CE-rijbewijs op zak. Bas Kist werkte tot deze week bij Truckherstel, maar kruipt vanaf aanstaande maandag in de rood-gele Melis Logistics vrachtwagen.

Begin januari stapte Bas voor het eerst in bij Wim Zonnenberg, rijinstructeur bij de Melis Driving Academy. Gemotiveerd om die felbegeerde ‘E’ aan zijn reeds behaalde C-rijbewijs toe te voegen, leste hij vanaf dat moment drie keer per week. Afgelopen dinsdag was het zover: Bas haalde, als allereerste via onze interne rijschool, zijn trekker-oplegger examen.

Goed voorbeeld doet volgen

Zijn autorijbewijs bezat Bas al ruim voor zijn achttiende verjaardag, maar daarmee was de kous nog niet af. Hij was vastberaden om ‘op de vrachtwagen’ te rijden; een liefhebberij wat in zijn genen zit: “Toen ik nog héél jong was, werkte mijn vader al als vrachtwagenchauffeur. Ik ben er echt mee opgegroeid en heb het werk altijd mooi gevonden. En nu vindt híj het natuurlijk heel leuk dat ik weet én doe wat ik het liefst wil.”

“Het liefst ga ik zo snel mogelijk internationaal rijden”

Afgelopen augustus begon Bas bij Truckherstel, waar hij vooral uiteenlopende (ondersteunende) werkzaamheden verrichte. Nu is hij klaar om de weg op te gaan. “Vanaf maandag ga ik een paar dagen meerijden met de chauffeurs van Melis, om nog even te kijken en misschien wat handige tips te krijgen. Daarna ga ik zelfstandig de weg op. Het liefst ga ik zo snel mogelijk internationaal rijden. Ik vind het namelijk heel tof om naar verre landen te rijden en onderweg een heleboel te zien”.

Melis Logistics is natuurlijk apetrots op dit jonge talent en verwelkomt hem heel graag bij de chauffeursclub. Wil jij ook jouw CE-rijbewijs halen via de Melis Driving Academy? Dat kan! Solliciteer via deze pagina en wie weet ga jij Bas achterna.

Deel dit bericht met vrienden en familie