Melis Logistics rijdt voor…Leen Bakker

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

De meubels en accessoires die jij aanschaft bij Leen Bakker, zijn met de grootste zorg door Melis Logistics naar de 180 filialen in Nederland en België vervoerd. Wij spraken met Ewald Vogel, Transportmanager bij het hoofdkantoor van het woonwarenhuis, over zijn visie op onze mooie samenwerking.

Meegegroeid van Melis Transport naar Melis Logistics

Als hem gevraagd wordt naar het begin van de samenwerking, moet Ewald even in zijn geheugen graven. “Ik denk dat het alweer een jaar of elf geleden is. Ik werkte nog bij TNT Express, waar Marwin aanklopte om de diensten van destijds Melis Transport te introduceren. Hij maakte indruk, ook met het verhaal over de overname vanwege het overlijden van zijn vader. En moet je eens kijken wat er nu van gekomen is. Ik ben blij dat ik een onderdeel van die groei heb kunnen en mogen zijn. Nog altijd heb ik regelmatig contact met Marwin, soms onder het genot van een biertje. Het is echt een prima jongen, hij is altijd bereid en weet heel goed wat hij doet. Dat gevoel voor ondernemen zit echt in zijn genen.”

Flexibele transportplanning

Toen Ewald in 2008 de overstap maakte naar Leen Bakker, zag hij het als een logische keuze om Melis als vervoerder mee te nemen. “In het begin reed Melis op incidentele basis, maar al gauw kwam er meer vastigheid. Tegenwoordig rijden zij gemiddeld vijf ritten per dag en wordt de Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV) ingezet. Onze volumes zijn nogal grillig. Vanwege de Paasdrukte kan het bijvoorbeeld zomaar opgeschaald worden naar acht ritten per dag. Gelukkig is Melis ontzettend flexibel. Aan het eind van iedere dag geven we door hoeveel ritten we die volgende dag graag ingevuld zien worden en dat lukt ze áltijd. ‘Geen nee zeggen’ is een van hun tien geboden geloof ik.”

“Goed materiaal en goed personeel”

Leen Bakker vindt in Melis Logistics een gemeenschappelijke deler op het gebied van duurzaamheid. “Melis is een zeer betrouwbare partij met goed én nieuw materiaal, die met een knipoog naar het milieu werkt. Dat is voor ons erg belangrijk omdat we, net als Melis, aan het Lean & Green project meedoen. De chauffeurs zijn al even keurig: ze zijn goed getraind en nergens te beroerd voor. We krijgen nooit klachten van de filialen en zijn al jaren zeer tevreden.”

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Melis Logistics? Vul hier je contactgegevens en wij nemen graag contact met je op!

Deel dit bericht met vrienden en familie