Melis Logistics viert 100-jarig jubileum én predicaat Hofleverancier!

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Wie afgelopen zaterdag het bedrijfspand aan de Dijkgraaf in liep, moest ongetwijfeld twee keer knipperen. Het warehouse was volledig omgetoverd tot een spetterende feestlocatie. Als klap op de vuurpijl kwam Marwin binnen gereden in de splinternieuwe, honderdste vrachtwagen. Een GOUDEN vrachtwagen welteverstaan, en werd het bedrijf onderscheiden met het predicaat ‘Hofleverancier’. Dit alles gebeurde met een goede reden: het 100-jarig bestaan van Melis Logistics, opgericht als Melis Transport!

Een ontroerende, doch feestelijke avond

Wat begon met een lach en een weggeslikte traan, eindigde in een groot feest. Al bij de entree werden de gasten meegenomen in de geschiedenis van Melis, bij het zien van de gerestaureerde ‘Neus’ en de banner met foto’s van het bedrijf door de jaren heen. Na Marwins grote opening sprak Manuela Melis prachtige woorden waarmee ze terugblikte op de afgelopen jaren en haar broer en de rest van hun familie bedankte. Ook overhandigden de medewerkers een schitterend schilderij en werd er een ontroerende, indrukwekkende video van de beleving rondom de heftige brand getoond. Aan alles zag, hoorde en voelde je dat Melis Logistics een absolute eenheid is. Zowel de familie als alle betrokkenen eromheen. Ook de burgemeester van de gemeente Duiven, Rik de Lange, sprak een woord en overhandigde Marwin een bijzonder certificaat, of beter gezegd predicaat. Melis is bekroond tot Hofleverancier!* Hiermee kon het feest écht beginnen.

Het is maar goed dat het dak van het warehouse stevig vastzit, want anders was deze er ongetwijfeld afgegaan. Niet alleen de artiesten William Smulders en Lieke Grey, Joey Hartkamp en Frans Duijts wisten een gezellige sfeer te creëren; ook in Marwin bleek een rasechte volkszanger te schuilen. De drank vloeide rijkelijk, magen werden gevuld met heerlijke hapjes (en later op de avond zelfs een frietje van de frietkar) en de polonaise werd ingezet. Het werd een onvergetelijke avond waarbij ook de vrouwelijke gasten een spetterend optreden weggaven én het complete Melis-team op de bühne klom. Kortom: het was fantastisch.

*Hofleverancier

De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio, zich onderscheiden door kwaliteit en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Dat is nog niet alles; de bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Exact honderd jaar na de oprichting van Melis Transport, dat in 2017 werd omgedoopt tot Melis Logistics, heeft Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander van Oranje nu het Predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toegekend. Een prachtig cadeau voor het ivoren jubileum.

Het was een buitengewoon geslaagde avond waar we nog lang over zullen napraten. Natuurlijk was het jubileum niet mogelijk geweest zonder de onvoorwaardelijke steun van onze familie, medewerkers, klanten en leveranciers. Onze waardevolle, trouwe vrienden. Want alleen samen kunnen we doorgroeien en dergelijke mijlpalen behalen. Op naar de volgende honderd jaar!

Alle foto’s van het jubileumfeest worden op korte termijn op de website geplaatst.

Deel dit bericht met vrienden en familie