Melis Logistics wil kwaliteit blijven garanderen

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

De afgelopen jaren heeft Melis Logistics een prachtige groei doorgemaakt. Met inmiddels bijna honderd vrachtwagens op de weg, is het familiebedrijf continu in beweging. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf haar eigen groei ook daadwerkelijk kan blijven bijbenen, is nu de expertise van Interim Manager – en zus – Manuela Melis ingeschakeld.

Samenwerking tussen twee Melis-ondernemers

Manuela Melis, de tweede in het gezin van vier kinderen, richtte in 2004 haar onderneming ‘tweeM project- en interim management’ op. Organisaties huren tweeM in om het rendement, de kwaliteit of de groei te verhogen. Hoewel Melis Logistics natuurlijk enorm dichtbij haar staat, ziet ze het bedrijf van haar broer echt als een klant. Manuela: “Ik heb in het verleden al meerdere projecten voor Melis uitgevoerd. Toen Marwin het bedrijf van onze vader overnam, was Melis zelfs de allereerste klant van tweeM. Daarna volgde de periode rond de brand waarbij ik ondersteunde en nu ben ik ingeschakeld vanwege de actuele, enorme groei.”

Melis Logistics voorbereiden op de toekomst

Samen met Marwin en zijn team gaat Manuela het bedrijf gedurende de komende drie maanden voorbereiden op de toekomstige groei. De huidige gang van zaken wordt kritisch bekeken, zodat Melis de pay-off ‘wij leveren kwaliteit’ ook de komende jaren kan blijven garanderen. “Juist in tijden van groei is het belangrijk om de kwaliteit vast te houden en waar mogelijk te verbeteren. Hiervoor ga ik onder andere bekijken of er zaken zijn die mogelijk slimmer of anders aangepakt kunnen worden. Als bedrijf zijnde heb je natuurlijk bepaalde doelstellingen en daar ga je op voortborduren. Marwin wil de groei van de afgelopen jaren voortzetten en ik ga hem helpen om het team daarvoor klaar te stomen.”

Het gevoel én de kwaliteit van het bedrijf staan voorop

Werken met mensen die heel dicht bij je staan, is niet voor iedereen even makkelijk. Manuela heeft hier geen moeite mee, maar ervaart de samenwerking met haar broer juist heel positief: “Marwin en ik laten elkaar heel vrij en vullen elkaar tegelijkertijd ook heel goed aan. We vertrouwen elkaar. Als iets niet goed is, dan durven wij elkaar daar ook op aan te spreken. Marwin wil gewoon het beste resultaat voor de mensen om hem heen, van medewerkers tot relaties en klanten, en daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij. Samen zorgen we ervoor dat Melis Logistics, ook nu het is uitgegroeid tot een enorme organisatie, gewoon het familiebedrijf-gevoel en de no-nonsense mentaliteit kan blijven vasthouden.”

Melis Logistics levert kwaliteit en wil dat
ook in de toekomst blijven garanderen.

Deel dit bericht met vrienden en familie