Melis rijdt voor…ATAG Benelux

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Waar het in 2011 begon met een incidentele route, verzorgt Melis Logistics tegenwoordig wekelijks ruim 50 ritten voor ATAG Benelux. Manuela Walter, Manager Logistiek bij het eveneens in Duivens gevestigde bedrijf, vertelt over haar ervaring met de samenwerking. ATAG is namelijk uitgeroepen tot Klant van de Maand!

ATAG Benelux is een Nederlands bedrijf en verkoopt keukenapparatuur bekend onder de merken ATAG, Pelgrim en ETNA. Naast deze drie oer-Hollandse merken voert ATAG Benelux sinds juni 2017 het Zweedse merk ASKO. ASKO ontwikkelt en produceert premium wasmachines en wasdrogers. Alle vier de merken hebben, vooral in de Benelux, een hoge naamsbekendheid. De verkoop van dee ATAG apparatuur verloopt uitsluitend via keuken- en elektrovakzaken en via de keukenindustrie. Bij die distributie komt Melis Logistics in beeld.

Melis Logistics verzorgt 50% van het ATAG transport

Ruim zeven jaar geleden introduceerde Vincent Koers (planner bij Melis Logistics) zijn werkgever bij ATAG, waarna Marwin Melis de bal inkopte. Manuela: “Melis Logistics is klein begonnen, maar verzorgt inmiddels de helft van ons volledige transport binnen Nederland en – heel soms – België. Dat aandeel is gestegen doordat het vertrouwen in de loop der jaren gegroeid is. Je weet wat je aan elkaar hebt en kent de gang van zaken. Maar een bedrijf als ATAG kan geen risico nemen en werkt logischerwijs samen met meerdere transporteurs. Daarom rijdt Melis de helft van al onze ritten, maar niet alles.”

Tekst loopt door onder de foto

Melis Logistics ATAG

Manuela toont één van de ontvangen taarten

ATAG ambassadeurs

Al gauw blijkt dat het transport meer inhoudt dan uitsluitend het laden en lossen van de apparatuur. “De chauffeurs van Melis Logistics staan natuurlijk bij onze klanten aan het loket. Alles wat daar misgaat, kan heel veel invloed hebben op ATAG. Daarom is het belangrijk dat de chauffeurs echte ATAG ambassadeurs zijn, wat gelukkig ook altijd het geval is. De Melis-chauffeurs dragen nette werkkleding en werkschoenen, kennen het proces en weten zich keurig te gedragen. Dat is heel fijn. We merken natuurlijk wel dat Melis behoorlijk aan het groeien is. Waar wij voorheen bijvoorbeeld met vaste chauffeurs werkten, wisselt dat momenteel wat meer. Dat hoort er gewoon bij, want ook nieuwe mensen moeten het vak leren. Zonder aanvulling kun je immers niet groeien.”

Planning werkt perfect samen

Manuela is heel duidelijk als haar gevraagd wordt om de samenwerking te omschrijven. “Die verloopt goed, we zijn al jaren tevreden. Van beide kanten wel, geloof ik. Marwin tref ik al jaren een aantal keer per jaar tijdens een operationeel overleg. Over de dagelijkse gang van zaken heeft onze planning contact met de planning van Melis. ATAG plant de aflevertijden en maakt de routes en Melis stelt vervolgens hun chauffeurs en wagens beschikbaar. Dat wordt vooraf aangemeld zodat iedereen weet wat er verwacht wordt. En stel dat er onderweg iets gebeurt, bijvoorbeeld pech of vertraging, dan houden de planners elkaar op de hoogte en wordt er snel geschakeld. Die prettige flexibiliteit ervaren wij bij niet alleen bij extra rustige of juist drukke perioden, maar eigenlijk iedere dag wel. Onze volumes zijn continu anders en Melis schaalt probleemloos op- en af. Zo komt het transport nooit in de problemen en blijven de klant tevreden. En wij dus ook.”

Deel dit bericht met vrienden en familie