Melis stoomt chauffeurs klaar voor de ecocombi

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Onze mannen houden wel van een nieuwe uitdaging. Afgelopen vrijdag ging al een tweede chauffeur van ons aan de bak om zijn LZV Certificaat te behalen. Deze en komende week zullen er nog eens vijf in deze Lange Zware Vrachtvoertuigen stappen om te bewijzen dat ook zij het certificaat verdienen. Met reeds één trotse LZV gecertificeerde collega in ons midden, hebben wij straks vermoedelijk zeven LZV-specialisten in de Melis familie.

Vakmanschap 2.0
Opgeleid worden voor dit type transport is niet voor iedereen. Alleen ervaren vrachtchauffeurs die vijf jaar of langer achter het stuur hebben gezeten komen hiervoor in aanmerking. Met het LZV Certificaat krijgen zij 7 praktijkuren bijgeschreven op hun Code 95-verklaring, een document waarin de groei en vakbekwaamheid van de chauffeur wordt bijgehouden. Groei en vakmanschap, daarvoor gaan wij met liefde weer de schoolbanken in.

Vooruit denken
De LZV, ook wel bekend als de ecocombi, is een flinke jongen. Hij heeft een lengte van maximaal 25,25 meter en een gewicht van maximaal 60 ton. De maten en gewichten van de LZV wijken af van de Europese Richtlijn voor vrachtvoertuigen en bussen; het is in feite een cross-over van verschillende reguliere wagens. Maar behalve dat de LZV een indrukwekkende wagen is, is het ook een duurzamere optie voor ons vervoer. De CO2-uitstoot van LZV’s is lager en de wagens hebben meer vervoercapaciteit. Daarmee zorgen wij dat we onze vervuiling in de logistieke keten beperken. Met een bedrijf dat al generaties meegaat, denk je immers graag aan de wereld waarin onze jongelui opgroeien.

We kijken ernaar uit om onze zes collega’s binnenkort te feliciteren met hun papiertje!

 

Deel dit bericht met vrienden en familie