My daddy’s pride

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiƫnter
Innovatief in transport en logistiek

De Neus. Het is een benaming die veel associaties oproept. Voor sommigen doet het misschien denken aan oud-keeper Hans van Breukelen. Voor de medewerkers van Melis Transport doet het echter denken aan de Scania T113M. De Neus neemt binnen Melis Transport een bijzondere plaats in; de opvallende auto is een soort visitekaartje tussen de standaard van ‘platte’ trekkers. Wat veel belangrijker is, is dat deze auto de trots was van wijlen Adri Melis. Op zijn vierde sterfdag, tijdens het 90-jarig jubileum, werd de opnieuw gespoten auto onthuld; als eerbetoon aan Adri Melis.

Gert, die dagelijks met De Neus rijdt, miste de auto wel. Gedurende de tijd dat de auto gespoten werd reed hij in een gloednieuwe scania rond, met alles er op en er aan. Waarschijnlijk comfortabeler, een vol-automaat, cruise control, climate control en alles dat een chauffeur zich kan wensen. Ook zijn vrouw vond het wel fijn dat hij over de telefoon tenminste ook tijdens het rijden te verstaan was. Toch kon Gert niet wachten tot ‘zijn’ auto terug kwam: “Zo’n nieuwe auto is wel leuk, maar ik mis mijn eigen auto. Ik zet hem twee keer per jaar compleet in de was, ik zorg ervoor alsof het een kind is, en hij kan nog jaren mee!

Toen de auto in 2002 werd aangekocht door Adri Melis kwam hij van een oude veevoeder-vervoerder af. De vorige chauffeur reed elke dag een klein rondje, waardoor de auto in goede staat verkeerde. De tand des tijds had wel voor de nodige verwering gezorgd, maar intern was de auto nog in uitstekende conditie. De opvallende auto was een pareltje binnen het bedrijf en bovendien de grote trots van Adri. Lang zou hij er echter niet van kunnen genieten, want in oktober 2004 stierf hij, op veel te jonge leeftijd, na een kort ziektebed. De jongste zoon van Adri, Marwin Melis, nam de zaak over: “Ik was 21, net een maand klaar met mijn logistieke opleiding, toen mijn vader overleed. […] Ik zou wel in de zaak komen, maar niet op deze manier.”

Vier jaar na het overlijden van Adri Melis viert het bedrijf zijn 90-jarig jubileum. Ter ere en nagedachtenis aan Adri is gekozen om dit te vieren op zijn sterfdag. Marwin Melis bouwt momenteel verder op de stevige fundering die zijn vader heeft achtergelaten voor hem. Als dankbetuiging en eerbetoon aan zijn vader is daarom De Neus opnieuw gespoten. Tijdens de festiviteiten werd de auto onthuld en tentoon gesteld. Gert klopte de auto nog eens liefkozend op, jawel, de neus en kon zijn geluk niet op: “De trekker ziet er weer tiptop uit: een auto om trots op te zijn.” Op de achterste spatlap staan de woorden ‘My daddy’s Pride’‘: een mooier eerbetoon kun je jezelf als vader toch niet toewensen.

Deel dit bericht met vrienden en familie